Kokos och ingefärskakor

Ingredienser

Kokos och Ingefärskakor

Receptet är för ca 18 kakor

1 st   
3 msk   
1 msk   
1 msk   
3 dl   
3 msk   
1 krm   
1,5 - 2 tsk   
1 dl   

Andelen malen Ingefära bestämmer hur mycket smak du vill ha.

Husgeråd

  
  
  

Kokos och Ingefärskakor

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Vispa ägg och kokossocker pösigt
  • Tillsätt kokosmjölk och vatten
  • Blanda de torra ingredienserna samt kokosen och vispa ner i smeten
  • Vispa till en deg
  • Låt degen vila i 30 minuter i kylen
  • Ta ut degen ur kylen och rulla degen till små bollar
  • Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper
  • Tryck till varje boll med en gaffel eller något annat i metall som ger ett fint mönster, vi använde mig av baksidan av små kakformar, doppa i lite vatten mellan varje tryck så att gaffeln eller det du använder dig av inte fastnar i degen
  • Grädda kakorna i övre delen av ugnen i 15 minuter, tills de fått fin färg
  • Låt kakorna svalna på galler

kokos och ingefärskakor 1

Njut av Kokos och Ingefärskakor till en värmande kopp kaffe eller te!
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus kaka fika kaffe Paleo recept
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]