Paleoskafferiet

Meatzapizza

undervarttak ,

Author: undervarttak

Ingredienser

Meatzapizza

Receptet är för 3-4 personer

Pizzabotten
500 gram köttfärs
Efter tycke & smak himalayasalt/havssalt
Efter tycke & smak timjan

Använd dina favoritkryddor och lite havssalt/himalayasalt.

Fyllning/topping
Efter tycke & smak hemmagjord tomatsås
Efter tycke & smak champinjoner
Efter tycke & smak bacon
Efter tycke & smak bladspenat
Efter tycke & smak röd lök
Efter tycke & smak oregano
Efter tycke & smak ägg

Hemmagjord tomatsås med vitlök, chili, paprika, lök, oregano och färsk basilika.

Meatzapizza

Meatzapizza

Så här gör du
 

  • Förbered och koka din egen tomatsås, använd ekologiska finkrossade tomater som grund och blanda i dina egna favoritkryddor
  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Krydda och blanda nötfärsen till pizzabotten
  • Tryck ut nötfärsen på ett bakplåtspapper på en plåt, färsen kommer dra i hop sig i ugnen så räkna med att den minskar ca 20%
  • Lägg på fyllningen
  • Avsluta med att krydda med lite extra oregano och knäck över några ägg
  • Grädda i ugnen i 20 minuter
  • Häll av vätskan som bildats under gräddningen och flytta över till ett uppläggningsfat

Mezapizza‏ 1
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Meatza Pizza Paleo paleorecept recept
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Cina 20 november, 2014 20:51 - Svara

Just min första Meatzapizza i ugnen – ser spännande ut, luktar gott :)

undervarttak 24 november, 2014 13:46 - Svara

Underbart Cina, den är så god!

Magnus & Jenny

Elinor 10 maj, 2015 18:46 - Svara

Jättegod! Rekommenderar denna starkt!

undervarttak 12 maj, 2015 17:39 - Svara

Tack Elinor, vad roligt att höra!

Magnus & Jenny

Mari 10 april, 2016 10:17 - Svara

väldigt god,

Sarah 16 september, 2016 17:39 - Svara

Ikväll gjorde jag denna pizza, med parmaskinka, paprika, champinjoner, lök och vitlöksolja. Hemmagjord kålsallad till. SÅ god! Barnen var skeptiska men den fick godkänd även av dom. Den kommer jag göra fler gånger!

undervarttak 21 september, 2016 12:32 - Svara

Tack Sarah, roligt att den passa alla :)

Magnus & Jenny

Camillapa 4 april, 2017 19:26 - Svara

Nu är den i ugnen. Men halva pizzan Paleo, med spenat, ägg och bacon. Den andra med ost…Då att barnen också kan ta en bit. Sedan sakta men säkert, så lägger jag på annat och kanske kan ta bort osten…Eller lägga på feta ost…Dom väl är mer ok?!

undervarttak 5 april, 2017 19:38 - Svara

Underbart Camilla!

Härligt när man kan dela upp pizzan. Om du önskar vara helt Paleo så får man ta bort feta osten också.

Magnus & Jenny

Camillapa 4 april, 2017 19:31 - Svara

Texten försvann!
Det andra jag ville säga är att yngste sonen ropade ut: Köttfärpizza, yea! :D
Det är nog ett år sedan sist. Magen har nu igen flippar ut helt, så nu måste även stärkelse ut…Igen.
Tack för att ni finns där, när jag kommer tillbaka efter mina busiga mat trapatser! <3
Kram

undervarttak 5 april, 2017 19:40 - Svara

Hej Camilla

Roligt att barnen tyckte om pizzan – den är fantastiskt god och går att variera hur mycket som helst!

Du är alltid välkommen hit och till ren och naturlig mat.

Magnus & Jenny