Ingredienser

Mjuk banankaka

Receptet är för 1 kaka

6 st ägg
2 msk kokossocker
(alt. 2 msk honung)
60 ml kokosolja
120 ml kokosmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk äkta vaniljpulver
2 st banan
Att ströa formen med riven kokos
1 nypa himalayasalt/havssalt

Lite smält kokosolja och riven kokos till formen.

Det går bra att byta ut kokossockret mot honung.

Mjuk banankaka

Mjuk banankaka

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Vispa ägg och kokossocker (alt. honung) vitt och pösigt i en stor bunke
  • Smält kokosoljan och rör ner den i smeten
  • Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten
  • Mosa bananerna med en gaffel och rör ner i smeten
  • Pensla formen med lite smält kokosolja och ströa med lite riven kokos
  • Häll i smeten i formen
  • Grädda i ugnen i 30-40 minuter, tiden beror på vilken form du använder. Testa med en provsticka i mitten av kakan, när igen smet fastnar på stickan är den klar

 
Njut av Mjuk banankaka.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus fika kaffe baka Paleo recept
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Lotta 6 september, 2014 09:57 - Svara

Hejsan!
Tänkte baka denna kaka så jag undrar ungefär hur mycket
120 ml cocosmjöl är i dl och 60 ml cocosolja??

undervarttak 6 september, 2014 18:44 - Svara

Hej Lotta

100 ml är 1 dl. Detta gör att 120 ml är 1,2 dl och 60 ml är 0,6 dl.

Magnus & Jenny

Klara 6 oktober, 2014 17:47 - Svara

Hej och tack för en superbra sida! Är det samma mängd om man byter till honung?

undervarttak 7 oktober, 2014 18:05 - Svara

Hej Klara

Tack för dina fina ord om vår sida!

Ja man kan byta rakt av till honung.

Magnus & Jenny

lena 4 november, 2014 14:38 - Svara

Hej! Spelar det någon roll om det är flytande honung eller honung i burk? Tack för en kanonbra sida! Mvh, Lena

undervarttak 5 november, 2014 16:06 - Svara

Hej Lena

Vi använder ”vanlig” honung, helt oprocessad. Såvida det är en ren och naturlig produkt så är det säkert helt ok.

Magnus & Jenny

Kimberly 6 februari, 2015 21:24 - Svara

Hej! Till att börja med vill jag säga tack för en super bra sida!
Vi provar på att göra den här banankakan och jag undrar vilken typ av kokossocker du använder då du skriver att ägg och socker blir ”vitt” och pösigt. Det kokossocker som vi har hemma är brunt, Jag tänkte att vi kanske inte har samma typ? Tack på förhand!

undervarttak 7 februari, 2015 11:22 - Svara

Hej Kimberly

Tack, vad roligt att du tycker om vår sida.

Nja, kanske ”beige” och pösigt är en mer exakt beskrivning.

Magnus & Jenny

Susanne 10 april, 2015 10:43 - Svara

Hej! Jag gjorde banankakan och den vart jättegod i smaken! Men, min vart kompakt och ser inte alls ut som på bilden? Vad gör jag för fel?
Och tack för en superbra sida!

undervarttak 20 april, 2015 15:11 - Svara

Hej Susanne

Tack för dina fina ord om vår sida. Roligt att kakan var god!

Som du förstår så är det jättesvårt för oss att veta vad du gjorde för fel, men sannolikt så var den inte helt klar – mer tid i ugnen helt enkelt.

Magnus & Jenny

Anna 25 februari, 2016 16:02 - Svara

Hej! Bakade denna kaka, följde receptet slaviskt men fick en supertorr kaka… vad blev fel?

undervarttak 29 februari, 2016 12:35 - Svara

Hej Anna

Vi har svarat på din mailfråga :)

Magnus & Jenny