
Mjuk banankaka
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader
- Vispa ägg och kokossocker (alt. honung) vitt och pösigt i en stor bunke
- Smält kokosoljan och rör ner den i smeten
- Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten
- Mosa bananerna med en gaffel och rör ner i smeten
- Pensla formen med lite smält kokosolja och ströa med lite riven kokos
- Häll i smeten i formen
- Grädda i ugnen i 30-40 minuter, tiden beror på vilken form du använder. Testa med en provsticka i mitten av kakan, när igen smet fastnar på stickan är den klar
Njut av Mjuk banankaka.
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus fika kaffe baka Paleo recept
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se
Lotta 6 september, 2014 09:57 -
Hejsan!
Tänkte baka denna kaka så jag undrar ungefär hur mycket
120 ml cocosmjöl är i dl och 60 ml cocosolja??
undervarttak 6 september, 2014 18:44 -
Hej Lotta
100 ml är 1 dl. Detta gör att 120 ml är 1,2 dl och 60 ml är 0,6 dl.
Magnus & Jenny
Klara 6 oktober, 2014 17:47 -
Hej och tack för en superbra sida! Är det samma mängd om man byter till honung?
undervarttak 7 oktober, 2014 18:05 -
Hej Klara
Tack för dina fina ord om vår sida!
Ja man kan byta rakt av till honung.
Magnus & Jenny
lena 4 november, 2014 14:38 -
Hej! Spelar det någon roll om det är flytande honung eller honung i burk? Tack för en kanonbra sida! Mvh, Lena
undervarttak 5 november, 2014 16:06 -
Hej Lena
Vi använder “vanlig” honung, helt oprocessad. Såvida det är en ren och naturlig produkt så är det säkert helt ok.
Magnus & Jenny
Kimberly 6 februari, 2015 21:24 -
Hej! Till att börja med vill jag säga tack för en super bra sida!
Vi provar på att göra den här banankakan och jag undrar vilken typ av kokossocker du använder då du skriver att ägg och socker blir “vitt” och pösigt. Det kokossocker som vi har hemma är brunt, Jag tänkte att vi kanske inte har samma typ? Tack på förhand!
undervarttak 7 februari, 2015 11:22 -
Hej Kimberly
Tack, vad roligt att du tycker om vår sida.
Nja, kanske “beige” och pösigt är en mer exakt beskrivning.
Magnus & Jenny
Susanne 10 april, 2015 10:43 -
Hej! Jag gjorde banankakan och den vart jättegod i smaken! Men, min vart kompakt och ser inte alls ut som på bilden? Vad gör jag för fel?
Och tack för en superbra sida!
undervarttak 20 april, 2015 15:11 -
Hej Susanne
Tack för dina fina ord om vår sida. Roligt att kakan var god!
Som du förstår så är det jättesvårt för oss att veta vad du gjorde för fel, men sannolikt så var den inte helt klar – mer tid i ugnen helt enkelt.
Magnus & Jenny
Anna 25 februari, 2016 16:02 -
Hej! Bakade denna kaka, följde receptet slaviskt men fick en supertorr kaka… vad blev fel?
undervarttak 29 februari, 2016 12:35 -
Hej Anna
Vi har svarat på din mailfråga 🙂
Magnus & Jenny