Ingredienser

Mjuk kanelkaka

Receptet är för 1 kaka

6 st ägg
120 ml kokosmjöl
120 ml kokosolja
3 msk kokossocker
(alt. 3 msk honung)
1 msk äkta vaniljpulver
1 tsk bakpulver
0,5 tsk havssalt/himalayasalt
1 msk kanel
För att ströa formen riven kokos

Lite smält kokosolja för att smörja formen och lite riven kokos att ströa den med.

Man kan byta ut kokossocker mot samma mängd honung.

Mjuk kanelkaka

Mjuk kanelkaka

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Smält kokosoljan
  • Blanda ägg, kokosmjöl, kokosolja, kokossocker (alt. honung), vaniljpulver, bakpulver, havssalt och kanel i en bunke
  • Mixa med stavmixer till slät smet
  • Smörj och ströa formen
  • Häll/klicka i smeten i formen och jämna till den med en sked
  • Grädda i ugnen i 35 minuter, känn med provsticka
  • Ta ut kakan och låt den svalna något innan du vänder upp den

 
Nu är det bara att duka upp för en god fikastund med Mjuk kanelkaka och kaffe eller te .
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus fika baka Paleo recept
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Ulrika 7 oktober, 2014 13:04 - Svara

Hej
Den här kakan ser supersmarrig ut, jag undrar om den går att frysa?
Mvh/Ulrika

undervarttak 7 oktober, 2014 18:02 - Svara

Hej Ulrika

Ja det är en riktigt god kaka – absolut, den går att frysa!

Magnus & Jenny