Paleoskafferiet

Paleofrallor

undervarttak

Author: undervarttak

Ingredienser

Paleofrallor
3 dl mandelmjöl
0,5 dl solroskärnor
0,5 dl krossat linfrö
1-2 tsk brödkrydda
2 st ägg
0,5 dl kokosmjölk

e kokosolja att olja formen med

Dekoration
Efter tycke & smak vallmofrön

Vi använder en muffinsform för 12 st små muffins (använder alltså 6 st av dessa)

Paleofrallor

Receptet är till 6 små frallor.
 
Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 225 grader
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke
  • Vispa samman äggen och kokosmjölken och häll över de torra ingredienserna
  • Rör samman till en deg (den blir ganska lös och kletig)
  • Olja sex stycken av muffins formarna på muffinsplåten med kokosolja
  • Fördela degen i de sex formarna
  • Jämna till frallorna med hjälp av en sked som du doppar i vatten
  • Strö på vallmofrö eller de frön som du valt att dekorera dina frallor med
  • Grädda frallorna mitt i ugnen i 15 minuter
  • Ta ut frallorna och lossa dem från plåten, du kan behöva dra en matkniv runt kanten för att de ska lossa

Paleofrallor
Ät och njut av nybakta strikta Paleofrallor.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus

Julia 26 juni, 2014 22:56 - Svara

Hej,
Jag bakade era goda frallor igår igen. Denna gång tog jag osötad mandelmjölk. Det gick lika bra. Alla är redan slut (min sambo åt en och jag resten;-) . Grattis till nya fina sidan. Jag är jätteglad för alla era recept.
H/Julia

undervarttak 27 juni, 2014 18:22 - Svara

Hej Julia
Ja de är försvinnande goda!
Tack för dina fina ord om vår blogg!
Magnus & Jenny

Eva Albinson 28 juli, 2014 11:24 - Svara

Hej!
Första gången som jag bakar dessa frallor. En undran bara. Utseendet är lite kompakt. Har jag gjort något fel? Kan jag ha fiberhusk i för att få det mer poröst? Eller skulle jag ha vispat ägg och kokosmjölk mer?
Är helt ”beroende” av er hemsida…… Har efter ca 3 månader gått över till glutenfri kost och mår mycket bättre. Tack för all inspiration!!! :-)

undervarttak 31 juli, 2014 14:24 - Svara

Hej Eva

Så underbart att du mår bättre utan gluten, härligt att höra.

Tack för dina fina ord om vår sida, det glädjer oss.

Att baka med Paleo går inte att jämföra med ”vanligt” bak. Frallorna är mer kompakta. Kanske att man kan tillsätta fiberhusk, har inte provat detta men meddela gärna om det går bra.

Hälsningar
Magnus & Jenny

Linda 29 juli, 2014 20:36 - Svara

Hej
Tack för en väldigt bra sida :)
Har bakat dessa men tyckte dom blev lite torra, hur undviker man det?
Hls Linda

undervarttak 31 juli, 2014 14:25 - Svara

Hej Linda

Vad roligt att du tycker om vår sida, tack!

Man skulle kanske kunna prova med att lägga i lite russin då bör de bli saftigare.

Magnus & Jenny

Kristin Carlsson 29 augusti, 2014 15:56 - Svara

Hej! Av olika anledningar har jag blivit tvungen att ändra min kost. Av en slump hamnade jag på er sida…eller fanns det kanske en mening :-). Här har jag hitta jätte mycket mat som jag kan äta! Provade att baka dessa frallor idag och vill bara säga att dom var KANONGODA!

undervarttak 31 augusti, 2014 18:28 - Svara

Hej Kristin!

Vad härligt att Paleo fungerar för dig :)

Ja, Paleofrallorna är fantastiskt goda och enkla att göra. Vad roligt att du tyckte om dem.

Lycka till med ditt nya liv med Paleo!
Jenny & Magnus

Rebecka 24 oktober, 2014 07:57 - Svara

Hej!
Jag vill gärna testa att göra dessa frallor, men jag undrar hur viktigt det är att använda sig utav muffinsformar eller en muffinsplåt? Klarar man sig med att istället lägga bullarna direkt på en smörad plåt eller en plåt med bakplåtspapper? :)
Tacksam för svar! :)

undervarttak 24 oktober, 2014 10:03 - Svara

Hej Rebecka

Ja det går att klicka ut dem – MEN de kommer inta att hålla formen då utan blir mer ”platta”. Fast smaken blir samma, dock kanske något kortare tid i ugnen eftersom de är plattare.

Magnus & Jenny

Ammi 20 november, 2014 14:06 - Svara

Supergoda , är glad att jag hittade er sida.

undervarttak 20 november, 2014 14:09 - Svara

Hej Ammi

Tack snälla, vad roligt att du tycker om våra Paleofrallor!

Magnus & Jenny

Anna-Lena 1 december, 2014 20:22 - Svara

Hej,
med diverse sjukdomar är jag tvungen att lägga om min kost. Med en underbart inspirerande svärdotter, som liksom jag, älskar Er sida, gör Ni livet så mkt enklare för mig! Här finns ju allt!
Har en undran om dessa frallor innan jag bakar dem. Går det lika bra med pumpakärnor som med solroskärnor?

Tack underbara ni för att ni finns.

Kram A-L

undervarttak 2 december, 2014 11:11 - Svara

Hej Anna-Lena

Tack snälla för dina fina ord om vår sida, det uppskattas verkligen!

Alltid tråkigt med sjukdomar, hoppas att det ordnar sig till det bästa.

Ja man kan byta ut till pumpakärnor, inga konstigheter.

Lycka till
Magnus & Jenny

nathalie 6 januari, 2015 16:31 - Svara

Håller på och baka detta nu :) ska bli spännande och se resultatet sedan!
Ska man frysa in brödet sedan eller hur länge håller de sig utan att frysas in ?

Tack för alla underbara recept och inspiration! :D

undervarttak 6 januari, 2015 21:34 - Svara

Hej Nathalie

Det håller någon dag men är alltid bäst nybakat. Om du ska spara brödet så rekommenderar vi att du fryser in det.

Magnus & Jenny

nathalie 7 januari, 2015 22:52 - Svara

De var super goda! :) Fick baka nya idag då sambon redan ätit upp det mesta hehe.
Nu en följdfråga, när man fryser in bröd, hur länge står det sig i kylen då??

Hälsningar Nathalie Nilsson

undervarttak 9 januari, 2015 11:09 - Svara

Hej Nathalie

Tack, vad roligt att de uppskattas så mycket!

Om du ska spara dem så rekommenderar vi att du fryser ner dem – de håller lääänge. Vågar inte svar exakt men ett bra tag i frysen.

Magnus & Jenny

Heidi 26 januari, 2015 19:23 - Svara

Hej, jag har just upptäckt eran sida o jag bakade dessa frallor. Jag var lite tveksam då jag inte gillar brödkryddor men de var helt ok, bra att ha med sig som de är när man jag som jag har en tendens att sätta i sig lite för mycket när suget kommer på. Dessa mättar bra. Men jag gjorde en liten ändring, andra gången gillt, som blev supergod, jag blandade solrosfrön o pumpa kärnor 50/50, hade i lite salt o kanel i stället för brödkryddorna, sjukt gott blev det. Perfekt att ha med sig i väskan. Mvh Heidi

undervarttak 29 januari, 2015 13:00 - Svara

Vad roligt att höra Heidi, härligt när man kan justera recept så de passar den personliga smaken. Perfekt!

Magnus & Jenny

Terese 15 mars, 2015 12:12 - Svara

Har bakat efter det här receptet massor av gånger och det blir alltid lika bra! För att göra dem ännu enklare och snabbare och minimera disken så brukar jag platta ut dem till tekakor-style (gräddar i 10 minuter). Jag brukar variera ingredienserna, ta vad jag har hemma vad gäller frön och vätska.

Supertack för det här och alla andra god recept ni delar med er av!

undervarttak 16 mars, 2015 09:14 - Svara

Tack Terese

Ja det är riktigt bra att man kan ta vad som finns hemma – perfekt!

Magnus & Jenny

Espen 16 april, 2015 00:12 - Svara

Hei!

Jag har gjort en matintolerans-test, og jag skal inte ha linfrön en period…

Har ni nåt tips på vad jag kan använda istället? Chia-frön kanskje?

Tack! :-)

- Espen

undervarttak 20 april, 2015 14:48 - Svara

Hej Espen

Till just detta receptet så kan du bara utesluta linfrön. Om det gäller andra recept så misstänker vi att det går bra att ersätta med chiafrön – ta då halva mängden mot vad det står i receptet.

Magnus & Jenny

Martina 7 juli, 2015 21:07 - Svara

Hej! Tänkte testa dessa, men undrar om man kan använda kokosmjöl istället för mandelmjöl?

undervarttak 8 juli, 2015 20:50 - Svara

Hej Martina

Mandelmjöl och kokosmjöl har olika egenskaper, receptet är gjort för mandelmjöl – men om man vill byta till kokosmjöl så får man enbart ta 1/3 av mängden mjöl och kanske tillsätta lite mer vätska. Vi har inte provat själva men du får testa lite :)

Magnus & Jenny

Mattias 1 november, 2015 17:37 - Svara

Behövs solroskärnor och linfrön för att få brödet att hålla ihop? Eller är det mer för smakens skull? :)

undervarttak 24 november, 2015 17:43 - Svara

Hej Mattias

Nej det behövs inte, kanske man kan öka mängden mandelmjöl om man tar bort dessa fröer. Vi tycker att det är både gott och ger fin struktur i brödet.

Magnus & Jenny

Charlotta 5 april, 2016 16:58 - Svara

Underbara ni…. Vilket arbete ni så generöst utför åt oss!!! ❤️❤️❤️ Tydliga, bra recept. Jag går alltid till er när jag behöver inspiration och hjälp. Har bakat dessa frallor i eftermiddag och just avnjutit den första varma med smör som smälter. Kan absolut inte bli bättre… Får hålla tassarna från de andra fem för de ska med som matsäck till landet, där massor av jobb väntar. Charlotta

undervarttak 6 april, 2016 10:21 - Svara

Hej Charlotta, tack snälla för dina fina ord – vad glada vi blir!

Ha en underbar tid på landet!

Magnus & Jenny