Ingredienser

Griljering

Receptet är till 1 skinka

1 st ägg
3 msk dijon senap
Efter tycke & smak Mandelmjöl

Vid nötallergi, byt ut mandelmjölet mot sesamfrön.

Griljering Paleo

Paleogriljering till Julskinka

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Vispa ihop ägg och senap i en liten skål
  • Pensla din julskinka, som du tillagat på önskat vis och låtit svalna, med ägg och senapsblandningen
  • Strö mandelmjöl (alt. sesamfrön) över julskinkan och griljera den i ugnen på ett galler i ca 15 minuter tills den fått fin färg

Griljering Paleosmörgås

Låt svalna och Njut av underbar din underbar griljering på Julskinkan. Nu är du också värd en riktigt god Paleosmörgås med din nygjorda julskinka på, Valnötsbrödet är fantastiskt. Underbara Jul!
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Veronica 13 november, 2014 16:51 - Svara

Vilken julskinka kan man äta?
Det finns inte en enda julskinka utan e-nummer vad jag vet.
Utan e nummer skulle den inte vara röd, den skull bli grå som skinkstek.

undervarttak 13 november, 2014 19:11 - Svara

Hej Veronica

I en vanlig butik är det ofta väldigt svårt att finna en julskinka utan tillsatser, men i gårdsbutiker brukar det gå bra – så vårt tips är att söka på olika gårdsbutiker i närheten.

Magnus & Jenny

Veronica 17 november, 2014 01:34 - Svara

Skulle du kunna uppge nån gång här hela ingredienslistan på den korv, bacon o skinka ni köper. Och även var ni köper de.
Jag har hört mig för hos gårdsbutiker och dom säljer inte chark utan e250 (natriumnitrit) för att de är nödvändigt att ha i för att förhindra tillväxt av farliga mikroorganismer och toxiner.
Och inte utan e300(askorbinsyra) för de gör den röda färgen.
/veronica

undervarttak 18 november, 2014 14:55 - Svara

Hej Veronica

Vad tråkigt att de gårdsbutiker som du tittat in hos använder tillsatser i hela sitt sortiment. Vi har aldrig sagt att det är enkelt men det finns många gårdsbutiker som tillverkar fantastiska råvaror.

Den korven som vi köper heter Vildlökskorv och det är enbart kött och kryddor. Den finns bl.a. i Varberg hos Årnäs Kött. När det gäller bacon så ska man nog inte stirra sig blind på ordet bacon utan ha lite vidare seende, rökt sidfläsk brukar vi ta och få det tunt och fint skivat. Man kan även göra själv och man kan köpa fläsk och lämna in på rökeri.

Julskinka är lite svårare då det är en gång per år, vi har handlat av lite olika – men som du skriver så vill de gärna stoppa i nitritsalt. Man får vara i god tid och specialbeställa – det är enda rådet vi kan ge.

Sedan är det inte fel att säga vad man tycker och meddela att man vill ha tillsatsfria produkter. Många gårdsbutiker är lyhörda och tycker att kundernas åsikter är viktiga.

Magnus & Jenny

Mattias 18 december, 2014 17:10 - Svara

Eller så kan man slappna av lite och läsa på om nitrat och inse att det är helt ofarligt.
God Jul :)