Ingredienser

Fiskgratäng

Receptet är för 4 personer

600 gram torskfilé
1 st purjolök
1 "knippe" sparris
2-3 nypor himalayasalt/havssalt
Efter tycke & smak svartpeppar
5 dl kokosmjölk
3 msk dijonsenap
3 msk dill (fryst går bra)

Vi använder Kung Markattas Dijonsenap som är utan tillsatser.

Paleoskafferiets Fiskgratäng

Paleoskafferiets Fiskgratäng

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Lägg torskfilén i en ugnssäker form
  • Salta och peppra på fisken
  • Skölj och skär purjolöken i slantar som du strör över fisken
  • Skölj och skär bort ändarna på sparrisen
  • Lägg sparrisen i formen
  • Vispa ihop kokosmjölk och dijonsenap
  • Blanda i dillen
  • Häll över gratängen
  • Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter tills fisken faller i sär när du testar försiktigt med en gaffel

Fiskgratäng 1
Nu är fiskgratängen färdig att avnjutas tillsammans med ett valfritt tillbehör, gärna en härlig blandsallad.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo paleorecept recept paleoblogg matblogg mejerifri
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se