Paleoskafferiet

Pocherat ägg

undervarttak

Author: undervarttak

Ingredienser

Pocherat ägg

Receptet är för 1 person

2 st ägg
1 kastrull vatten
Pocherat ägg

Pocherat ägg

Gör så här
 

  • Värm upp rikligt med vatten i en kastrull, precis innan vattnet börjar koka så dra ner värmen till sjudning (eller stäng av plattan helt om du inte har en induktionshäll)
  • Knäck ett rums tempererat ägg i en kaffekopp
  • Vispa/rör upp en virvel i vattnet
  • Häll försiktigt men bestämt ner ägget i mitten av kastrullen
  • Sätt tiden på 4-5 minuter (eller 8-10 minuter om du stängt av plattan) för att få en rinnig gula
  • Plocka upp det pocherade ägget med en sked eller en hålslev
  • Ska ägget ätas direkt, lägg på en handduk först för att rinna av före servering

Pocherat ägg
Tips! Om du ska göra flera ägg så lägg de pocherade äggen i kallt vatten så att koaguleringen av gulan upphör, när du sedan pocherar sista ägget kan de klara läggas i det varma vattnet tillsammans med det pågående under de sista 30 sekunderna så att alla serveras varma.
 
Smaksätt eventuellt med havssalt eller önskad krydda genom att strö det över det färdiga ägget.
 
Servera och njut av den lyxiga känslan av pocherade ägg!
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus pochera Paleo recept matblogg

Camilla p-a 29 januari, 2015 18:17 - Svara

Förslag vad man kan äta till? :)

undervarttak 30 januari, 2015 22:30 - Svara

Hej Camilla

Det finns så mycket! Toppa en pytt med ett pocherat ägg, i hamburgaren, till en sallad… massor. Bara att testa sig fram!

Magnus & Jenny