Saftigt morotsbröd

Saftigt morotsbröd

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Skala och riv morötterna fint
  • Häll fröerna i en matberedare och mixa med knivarna till frömjöl
  • Tillsätt saltet och mixa lite igen
  • Häll nu ner ca 2 tredjedelar av de finrivna morötterna i blandningen och mixa igen till klibbig deg
  • Häll över degen i en stor bunke
  • Blanda ner resten av de rivna morötterna
  • Vispa äggen i en separat skål och häll sedan äggen över degen
  • Blanda väl till en jämn deg
  • Klä en brödform med bakplåtspapper
  • Klicka i degen i formen och jämna till
  • Strö lite sesamfrön över brödet
  • Grädda mitt i ugnen i ca 80 minuter tills det har fått fin färg och är genombakat (kontrollera med provsticka)
  • Ta ut formen och ta ur brödet ur formen
  • Låt brödet svalna inlindad i en handduk på ett galler

Saftigt Morotsbröd2

Saftigt Morotsbröd1
Nu kan du njuta av nybakat morotsbröd!
 
Man kan forma brödet till runda småbröd och då grädda bröden i 1 timme. Vi valde att göra ett helt bröd och la då till ca 20 minuter på gräddningen. Brödet blir väldigt saftigt och går att frysa.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus glutenfri glutenfritt mejerifri mejerifritt Paleo recept paleorecept brödlimpa paleoblogg matblogg baka
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

johanna 12 juli, 2014 18:03 - Svara

hur forts receptet?

undervarttak 13 juli, 2014 17:15 - Svara

Hej

Misstänker att du inte tryckt på rubriken till inlägget och du får då bara fram bild och början på texten… om du trycker på receptets rubrik kommer du till hela inlägget.

Magnus & Jenny

Jenny 2 augusti, 2014 16:33 - Svara

Väldigt gott och saftigt bröd!
Det tar tid att göra, så man måste ha god tid på sig.
Nästa gång skall jag prova att ha brödet inne längre för att få det mer fastare i mitten.
Två skivor räcker gott och väl, mättar väldigt bra! Har fryst in det nu i färdiga skivor, bara att plocka fram när man blir sugen :)

undervarttak 4 augusti, 2014 10:55 - Svara

Hej Jenny

Tack! Toppen att frysa ned i skivor och bara ta upp det man gör åt.

Magnus & Jenny

Camilla 11 september, 2014 20:51 - Svara

Bakat morotsbrödet för första gången idag, mycket skeptisk. Men oj vad gott :-)

undervarttak 11 september, 2014 21:05 - Svara

Så roligt att höra, tack snälla Camilla!

Magnus & Jenny

Ullis 7 oktober, 2014 20:52 - Svara

Gjort detta bröd ikväll!! Så himla gott, smällde i mig tre skivor direkt och nu är jag mätt! Vet ni ungefär kalorier per skiva?

undervarttak 8 oktober, 2014 15:13 - Svara

Hej Ullis

Vad roligt att du tycker om vårt Morotsbröd! Ja det är mättande och gott.

Har räknat ut på http://www.kostbevakning.se och får det till 2872 kcal för hela brödet. Nu vet jag inte hur tjocka skivor du skär men om man får ut 20 skivor så är det c:a 144 kcal per skiva.

Magnus & Jenny

Lena 5 november, 2014 11:09 - Svara

Hej! jag har en rätt liten matberedare så kommer inte kunna blanda i morötterna där i. Kan man använda mixerstav eller elvisp istället när man ska blanda i morötterna? Mvh, Lena

undervarttak 5 november, 2014 16:07 - Svara

Hej Lena

Man kan göra i omgångar men prova gärna med elvisp – bara att testa sig fram :)

Magnus & Jenny

Viveca 16 januari, 2015 15:18 - Svara

Hej tänker nu baka Morotsbödet och undrar om det inte ska vara något bakpulver i?
Spännande med Palero, varma hälsningar Viveca

undervarttak 16 januari, 2015 15:25 - Svara

Hej Viveca

Ja visst är det både spännande och roligt med Paleo.

Nej det ska INTE vara något bakpulver i Morotsbrödet.

Magnus & Jenny

Viveca 16 januari, 2015 16:18 - Svara

Stort TACK för snabbt svar , nu ska den in i ugnen!!!
Mvh Viveca

Ewa Nilsson 22 januari, 2015 22:47 - Svara

Har bakat detta omständiga bröd som fick göras i omgångar då det inte fick plats i mina apparater, tyvärr blev det inte heller gott synd på allt besvär.

undervarttak 29 januari, 2015 12:43 - Svara

Hej Ewa

Vad tråkigt att höra, alltid jobbigt när man inte har utrustning som fungerar ihop med recepten. Ett tips är att kontrollera vad som ingår i receptet och mängden så att man är förberedd på det innan man startar.

Magnus & Jenny

Petra Karlsson 28 februari, 2015 18:18 - Svara

Bökigt att göra och INTE gott!!!

undervarttak 1 mars, 2015 16:29 - Svara

Hej Petra

Vad tråkigt att höra. Ja man måste tycka om morötter för att uppskatta detta brödet.

Magnus & Jenny

Ida 11 mars, 2015 09:43 - Svara

Hej. Kan man frysa brödet?

Terese 2 maj, 2015 07:58 - Svara

Tack för ett bra recept! Gjorde på rödbets- och morotsrester från juicemaskinen. Fick tillsätta lite vatten men tyckte att det blev jättebra, och gott!

undervarttak 2 maj, 2015 12:48 - Svara

Hej Therese

Vad härligt att höra, tack för tipset också!

Magnus & Jenny

Eva 8 maj, 2015 08:32 - Svara

Nu står formen i ugnen!
Vad har ni för storlek på formen?
Jag fick mer degsmet än vad som passade i min form, fick ta en gratängform i all hast :)

undervarttak 9 maj, 2015 09:52 - Svara

Hej Eva

Vår brödform är: längd 29 cm, bredd 10 cm och höjd 7 cm.

Magnus & Jenny

Anna 18 augusti, 2015 20:05 - Svara

Till er som vill göra det lite enklare och inte har ngn bra form hemma: forma med händerna till frallor och grädda istället i 60 min. Superenkelt och supergott!!

undervarttak 19 augusti, 2015 12:08 - Svara

Tack för ett fint tips Anna!

Magnus & Jenny

Monica 7 september, 2015 08:39 - Svara

Brödet blev jätte gott men fuktigt , skall det vara det ? Hade inne brödet i 90 min, det är inte degit utan fuktigt och känslan är att det inte är klart. Tack för fin blogg!

Madde 23 september, 2015 14:31 - Svara

Går det att bara ta äggula då jag är allergisk mot äggvita

undervarttak 29 september, 2015 10:05 - Svara

Hej Madde

Vi har inte provat detta så kan tyvärr inte ge något annat svar än . testa och se hur det blir :)

Magnus & Jenny

Hanna 8 oktober, 2015 12:01 - Svara

Detta ska jag testa! Ska sesamfröna också mixas eller är de bara för att strös över degen? Vill också tacka för många bra recept!

Johanna 12 januari, 2016 13:04 - Svara

Hej!

Mitt bröd blev fuktigt, ska det vara det?

Med vänlig hälsning,
Johanna

undervarttak 2 februari, 2016 10:58 - Svara

Hej Johanna

Lite svårt att veta hur fuktigt ditt bröd är, men kanske hade du inte inne det tillräckligt länge i ugnen? Det blir inte ”torrt” utan som namnet till brödet antyder – Saftigt morotsbröd.

Magnus & Jenny

marie 3 mars, 2016 12:10 - Svara

Hej!
Jag hade inga linfrön och sesamfrö hemma så jag tog chiafrön och mandelmjöl, får se om en stund hur det blir….

undervarttak 11 mars, 2016 09:23 - Svara

Hej Marie

Det blir säkert fint, bra när man kan ta det som finns hemma :)

Magnus & Jenny

Marie 12 mars, 2016 16:00 - Svara

Brödet blev super gott. Har lyckats att äta upp det på 1 vecka, jag som inte brukar äta bröd. Så imorgon är det dags att baka igen. :-)

undervarttak 14 mars, 2016 15:42 - Svara

Vad roligt att höra Marie, tack!

Magnus & Jenny

Camilla 19 mars, 2016 23:41 - Svara

Hej, jag undrar om gradantalen ni har i era recept är för varmluftsugn eller en vanlig ugn? Tack för alla goda recept! /Camilla

undervarttak 21 mars, 2016 11:08 - Svara

Hej Camilla

Vi använder oss av vanlig ugn – skulle det vara varmluft så kommer det stå uttryckligen i receptet.

Magnus & Jenny

Malin 18 september, 2016 17:29 - Svara

om man redan har finriven morot. Hur många då riven morot ska man använda?? jättetack för svar! :)

undervarttak 21 september, 2016 12:27 - Svara

Hej Malin

Det är samma vikt oavsett om moroten är ”hel” eller riven.

Magnus & Jenny

Sussie 9 mars, 2017 14:46 - Svara

Hej!
Går det att använda oskalade sesamfrön?

Sussie 10 mars, 2017 12:58 - Svara

Hej igen!
Orkade inte vänta på svar så jag körde med hela sesamfrön. Gick hur bra som helst och brödet är jättegott! Min form var dock lite liten, så nästa gång provar jag att göra frallor istället.

undervarttak 13 mars, 2017 15:52 - Svara

Underbart att höra, tack Sussi!

Magnus & Jenny