Ingredienser

Smulpajsdeg

För 4 personer

2 msk kokosolja
1,5 dl hyvlad/hackad mandel
1,5 dl riven kokos
1,5 dl mandelmjöl
3 msk kokossocker
1 st ägg

Det går bra att ersätta den rivna kokosen mot extra mandel (alternativt tvärt om om).

Tips! Det är väldigt gott att tillsätta nystött kardemumma i degen.

Vi har använt en pajform med en diameter på 25 cm.

Smulpaj

Smulpajsdeg

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Blanda alla ingredienserna i en bunke till en smuldeg
  • Fördela degen över valfria bär eller frukt
  • Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter tills pajen fått fin färg

Smulpajsdeg 1
Ät och Njut av underbar smulpaj. Ät gärna pajen tillsammans med lite vispad kokosmjölk smaksatt med äkta vanilj .
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus smulpaj recept Paleo Paleorecept Sverige glutenfritt
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Åsa G 25 juli, 2014 10:20 - Svara

Mmmmums! Visst blev den god med färska jordgubbar!

LM 27 juli, 2014 21:52 - Svara

Hej, har svårt att hitta kokossocker. Finns det någon hemsida där man bäst köper livsmedel som fungerar för denna livsstil? Via hemsidor som inriktar sig mot LCHF köper jag mandelmjöl, kokosmjöl etc. men minns inte att jag stött på kokossocker.

Louise 4 augusti, 2014 15:11 - Svara

Hur många bitar blir det ungefär?

undervarttak 4 augusti, 2014 22:55 - Svara

Hej Louise

Skulle säga att Smulpajen är till fyra personer.

Magnus & Jenny

Maria 5 december, 2014 01:36 - Svara

Hej
Jag gjorde med rabarber och jordgubbar men rabarberna blev sura och inte geggiga. Det blev blött också. Sen nästa kväll körde jag in den lite till på 200 grader. Ca 15-20 min och då blev den klar. Så jag rekommenderar lite längre tid/högre värme. I alla fall för rabarber. Sen fuskade jag med potatismjöl på bären.

undervarttak 5 december, 2014 16:25 - Svara

Hej Maria

Ja rabarber kan bli lite surt beroende på när de skördas.

Magnus & Jenny

Zahra 27 juni, 2015 09:27 - Svara

Åhh! Den ser helt underbar ut!

domkri 21 juli, 2015 13:50 - Svara

Kan man använda honung som sötningsmedel i stället för kokossocker?

undervarttak 26 juli, 2015 19:51 - Svara

Hej

Det går säkert bra, men det kommer ge en annan smak då honung har en ”stark karaktär”.

Magnus & Jenny

Linda 28 juli, 2015 14:52 - Svara

Hej
Ser supergott ut! Var köper ni kokosgrädde som går att vispa? El hur gör ni? Har aldrig lyckats med det
Mvh Linda

Angelica 31 oktober, 2015 09:04 - Svara

Den här blev supersmarrig. Jag gjorde med äpplen. Hade inte flagad mandel, utan körde mandlar en kortis i mixern så att det blev lite olika storlekar på bitarna. Gjorde en hel plåt med paj, skar upp i portionsbitar och frös in styckevis. Tar ut en bit vid fikasug eller extra gott mellis. Nu är de slut så dags att baka igen!

undervarttak 6 november, 2015 09:40 - Svara

Underbart att höra, tack snälla Angelica!

Magnus & Jenny

Lisah 14 februari, 2016 22:33 - Svara

Jag vispade kokosgrädde (Garants lilla lila tetraförpackning) härom dagen med vaniljsocker. Jag kylde ner grädden ordentligt och la vispar och skål innan i kylen ett gav. Det blev tjockt och bra vispat men jag tyckte att det blev en jättekonstig bismak. Är det något ni känner igen? Gjorde jag något fel? Valde jag fel kokosgrädde?/ Lisah

undervarttak 15 februari, 2016 17:03 - Svara

Hej Lisah

Vi använder ”Santa Maria Extra Creamy Coconutmilk” på tetrapack, kan tyvärr inte säga hur Garant´s smakar.

Magnus & Jenny