Paleoskafferiet

Strikt Paleotacopaj

undervarttak ,

Author: undervarttak

Ingredienser

Paleotacopaj

För 4 personer

Fyllning
400 gram nötfärs
Efter tycke & smak tacokrydda
1 dl vatten
Äggstanning
3 st ägg
2 dl kokosmjölk
3-4 dl het salsa
Dekoration
Efter tycke & smak paprika eller tomat
Efter tycke & smak klippt gräslök
Paleotacopaj

Paleotacopaj

Så här gör du
 

  • Förbered en omgång med Het Salsa. Länk till Vår Heta Salsa hittar du här
  • Förbered en omgång med Tacokrydda. Länk till vår Tacokrydda hittar du här
  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Börja med pajdegen och mixa mandelmjöl och de skalade sesamfröna i en mixer
  • Tillsätt de övriga ingredienserna och mixa till en deg
  • Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel
  • Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter tills det fått lite färg
  • Börja med fyllningen
  • Bryn nötfärsen i lite kokosolja
  • Häll på tacokryddan över nötfärsen och rör om
  • Häll på vattnet och rör om igen så att kryddorna riktigt går in i nötfärsen
  • Låt vattnet koka in i nötfärsen
  • Fyll pajskalet med nötfärsen
  • Vispa samman äggen och kokosmjölken och tillsätt den heta salsan, ta salsa efter tycke och smak
  • Häll äggstanningen över nötfärsen
  • Dekorera med lite paprika
  • Grädda pajen mitt i ugnen i 25-30 minuter eller tills äggstanningen stelnat och fått fin färg

 
Nu är tacopajen klar att avnjutas! Servera pajen tillsammans med en fräsch sallad.
 
Gör gärna ett besök i Paleoskafferiet och inspireras av fler härliga pajer.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Tacopaj Tacos Taco Paleo recept Paleorecept sverige
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Ida 29 april, 2015 12:56 - Svara

Använder ni ”vanlig” tacokrydda som man köper i matbutik?

Tuula 19 maj, 2015 08:03 - Svara

Hej.
Jag undrar om jag istället för kokosmjölk kan använda mandelmjölk i recepten? Jag har lite svårt med smaken av kokos i vissa rätter.

undervarttak 19 maj, 2015 13:54 - Svara

Hej Tuula

Det kan man troligen göra, vi har dock inte provat detta själva. Men testa gärna :)

Magnus & Jenny

Tuula 19 maj, 2015 08:05 - Svara

Så kommer det en till fråga på en gång.
Kan jag använda mycket fin olivolja istället för kokosolja i recepten?
Finns det någon hälsofördel att använda kokos istället för olivolja?
Med vänlig hälsning Tuula

undervarttak 19 maj, 2015 13:59 - Svara

Hej Tuula

Vi har inte provat med olivolja och är lite osäkra på om det blir bra – men precis som svaret i din förra fråga, testa gärna.

Kokosolja tål högre temperaturer än olivolja, dessutom innehåller kokosolja medellånga fettsyror som har stora hälsofördelar.

Magnus & Jenny

Tuula 21 maj, 2015 09:02 - Svara

Tack för svaren.
Så kommer då en följd fråga.
Finns det kokkosolja som är smakfri?
Med vänlig hälsning Tuula

undervarttak 21 maj, 2015 14:29 - Svara

Hej Tuula

Ja det finns smak och luktfri kokosolja att köpa, de brukar finnas i de flesta större butikerna. Vi använder det till att steka med.

Magnus & Jenny

Tuula 21 maj, 2015 15:28 - Svara

Tack, då ska jag försöka leta lite.
Med vänlig hälsning Tuula

Claudia 13 augusti, 2015 03:57 - Svara

Hej!

Undrar om det finns nåt annat man kan använda istället för psyllium? Bor utomlands och det finns ej att hitta här…

undervarttak 13 augusti, 2015 12:08 - Svara

Hej Claudia

Har tyvärr inget bra svar på detta..

Magnus & Jenny

Martin Mikaelsson 15 oktober, 2015 13:47 - Svara

Ska testa denna imorgon men går det bra att förbereda pajen dagen innan? Jag gör iordning den nu ikväll och så fort jag kommer hem imorgon kväll sätter jag in den i ugnen. Det ska väl inte vara några problem?

undervarttak 20 oktober, 2015 19:23 - Svara

Hej Martin

Själva pajdegen går utmärkt att göra iordning i förväg!

Magnus & Jenny

Marlene 16 november, 2015 11:20 - Svara

Hej!
Tänkte göra denna paj ikväll, kan du/ni tipsa om en god salladsdressing som skulle passa till en Tacopaj.
Mvh Malene

undervarttak 24 november, 2015 17:45 - Svara

Hej Marlene

Vi tycker att vår Vitlöks- och Chilimajonnäs skulle passa fint.

Magnus & Jenny