Paleoskafferiet

Vår heta Salsa

undervarttak , ,

Author: undervarttak

Ingredienser

Salsa

För 4 personer

500 gram krossade tomater
1 finhackad gul lök
5 finhackade feferoni
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 krm cayennepeppar
Efter tycke & smak havssalt/himalayasalt
Efter tycke & smak peppar

Glasburk med tätförslutande lock.

Husgeråd
Bunke
Glasburk
Salsa

Vår heta Salsa

Så här gör du
 

  • Rör/blanda bara ihop alla ingredienser
  • Häll upp och förvara i en stor glasburk

Servera din tacos tillsammans med Salsa och Paleoskafferiets Tortilla chips och självklart mycket fräscha grönsaker!
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus recept Paleo Paleorecept sverige
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Susanne 6 november, 2014 18:00 - Svara

Gott! Hur länge håller den sig?

undervarttak 7 november, 2014 14:33 - Svara

Hej Susanne

Ja jättegott! Salsan håller sig minst en vecka men säkert två.

Magnus & Jenny

Anne-Lie Smith 16 juni, 2015 19:11 - Svara

Denna är verkligen så himla god men jag har inte lyckats hitta någon burk feferoni utan citronsyra (E330) i. Vilken sorts feferoni använder ni?

undervarttak 30 juni, 2015 16:54 - Svara

Hej Anne-Lie

Vi brukar handla på Coop och de hade en utan tillsatser och utan socker – nu är den borta och vi kommer inte ihåg märket… Hittade en på City Gross som heter ”Natureta Feferoni”. Tyvärr så innehåller den socker, men inget annat konstigt.

Hoppas att detta är till hjälp.

Magnus & Jenny

Thomas 13 augusti, 2015 19:38 - Svara

Det är ju enklare att köpa färska chilis, så slipper man problemet med inlagda fefferoni. :)

undervarttak 16 augusti, 2015 09:31 - Svara

Hej Thomas

Ja det fungerar toppenfint.

Magnus & Jenny

Tuula 28 augusti, 2015 10:13 - Svara

Hej.
Den här salsan är super god, jag har gjort den flera gånger.
Min fråga är om man kan frysa den. Det blir ju rätt mycket och vi hinner sällan äta upp den.
Jag fryser ju färska tomater på hösten för att få ekologiska hela vintern också. Då kanske även denna går att göra lika med?
Med vänlig hälsning Tuula

Tuula 28 augusti, 2015 10:15 - Svara

Hej.
Den här salsan är super god, jag har gjort den flera gånger.
Min fråga är om man kan frysa den. Det blir ju rätt mycket och vi hinner sällan äta upp den.
Jag fryser ju färska tomater på hösten för att få ekologiska hela vintern också. Då kanske även denna går att göra lika med?

Tuula 29 augusti, 2015 08:31 - Svara

Oj, fick in frågan två ggr. Jag såg inte att den första kommit in och skrev igen. Ta gärna bort den ena va dem.
Med vänlig hälsning
Tuula