Ingredienser

Våra Paleovåfflor med avokadoröra och löjrom

För 3 våfflor (2 personer)

Våffelsmet
3 st ägg
1,5 dl kokosmjölk
1,5 dl mandelmjöl
1 msk psylliumhusk/fiberhusk
2 msk smält kokosolja
1,5 krm havssalt/himalayasalt

Psylliumhusk och fiberhusk är samma sak (malda/pulvriserade fröskal).

Avokadoröra
0,5 st rödlök
4 st kokta ägg
2 st avokado
Topping
Efter tycke & smak löjrom

Det går även att steka våfflorna i en stekpanna eller hälla smeten i en ugnsform och "köra" i ugnen.

Våra Paleovåfflor med avokadoröra och löjrom

Våra Paleovåfflor med avokadoröra och löjrom

Så här gör du
 
Börja med Våffelsmeten

  • Vispa ägg och kokosmjölk luftigt
  • Smält kokosoljan och häll ner i äggsmeten
  • Blanda de torra ingredienserna och vispa ner även dessa i äggsmeten
  • Pensla det varma våffeljärnet med smält kokosolja och grädda våfflorna gyllenbruna
  • Smeten är något tjockare än ”vanlig” våffelsmet så du får hjälpa till och breda ut den lite i järnet eftersom den inte rinner ut själv

Fortsätt med avokadoröran

  • Finhacka löken och lägg i en skål
  • Dela de kokta äggen i mindre delar och lägg i skålen
  • Dela, kärna ur och dela avokadon i mindre delar och tillsätt även denna
  • Vänd försiktigt till en fin röra
  • Fördela avokadoröran över våfflorna och toppa med lite löjrom

 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo paleorecept recept paleoblogg matblogg våffla
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se