
Frittatavåfflor
Så här gör du
- Skölj, rensa och finhacka paprikan
- Sätt på en stekpanna och klicka i t.ex. ghee
- När stekpannan blivit varm häll ner den finhackade paprikan
- Klipp ner baconet och rör om
- Bryn ihop lätt
- Tillsätt Baby spenaten
- Bryn ihop snabbt tills spenaten blivit mjuk
- Dra bort stekpannan från plattan och låt svalna medans du rör ihop våffelsmeten
- Smält kokosoljan
- Knäck äggen i en stor bunke
- Mät upp och häll ner kokosmjölken
- Vispa samman
- Mät upp och häll ner den smälta kokosoljan
- Vispa samman
- Mät upp de torra ingredienserna och häll ner i äggsmeten
- Vispa samman
- Häll ner paprika, bacon och spenatröran
- Blanda ihop
- Låt svälla i 5 minuter
- Sätt på våffeljärnet och grädda våfflorna gyllenbruna
- Smeten är ganska tjock, så du får hjälpa till att breda ut den något i våffeljärnet. När vi gräddande gick det åt 1,5-2 dl smet per våffla
Nu kan du Njuta av dina supergoda Frittatavåfflor till frukost, lunch eller kvällsmat, så gott!!
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Våfflor Frittata Fritatta Våffla glutenfri glutenfritt
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se
Ulrika 23 april, 2015 22:24 -
Hur många våfflor är beräknat per person?
undervarttak 28 april, 2015 09:16 -
Hej Ulrika
Det beror helt på vem du är men räkna med minst en, de är “matiga”.
Magnus & Jenny
Lisah Deilert 24 april, 2015 11:28 -
Hej!
Våfflorna ser jättegoda ut, vad brukar ni äta till dom? Sen undrar jag också om ni har lust att dela med er av en veckas eller två förslag på matsedel för att äta enligt paleo?
Tack för en jättefin sida, ni inspirerar mig verkligen men eftersom jag är sjukskriven för utmattning så har jag så svårt att tänka ut vettiga recept just nu.
/Lisah
undervarttak 28 april, 2015 09:19 -
Hej Lisah
Tack för dina fina ord om vår sida, det värmer att höra!
Man kan äta våfflorna precis som de är, eller ta en härlig sallad till.
Just nu har vi inga färdiga menyer att erbjuda – men det kommer i framtiden. Du kan dock följa oss på Facebook (bara att söka “Under vårt tak) eller Instagram (@undervarttak) där vi lägger upp det mesta av vad vi äter.
Magnus & Jenny
Anita 11 augusti, 2015 19:18 -
Hej!!
Liten fråga bara på det där med bacon. Som jag läst på alla förpackningar av bacon så innehåller det E ämnen å är det inte sådan man ska utesluta konserveringsmedel mm.
Bara en fråga. Lr vad köper ni för bacon??
Med vänlig hälsning, anita
undervarttak 12 augusti, 2015 19:29 -
Hej Anita
Vi tipsar gärna om Gårdsbutiker, de brukar ha väldigt fin kvalité och är måna om både sina djur och kunder. Dessutom närproducerat!
Magnus & Jenny
Maria 1 september, 2015 17:52 -
Våfflor till middag 🙂 Dock ingen bacon så fick bli getost, inte helt paleo men väldigt goda 🙂
Eta 7 februari, 2016 18:12 -
Hej! Kan man frysa in dessa goda våfflor?
undervarttak 7 februari, 2016 19:09 -
Hej Eta
Det fungerar, men konsistensen kommer bli lite “mjuk”.
Magnus & Jenny
Elvy 9 februari, 2016 19:28 -
Hej på er! Dessa våfflor är perfekta till lunch. Jag delar receptet med 3. Det blir 2 våfflor. Har gjort dom några gånger och idag gjorde jag med riven zucchini och en skiva bacon. Smarrigt värre! 🙂
undervarttak 10 februari, 2016 10:36 -
Tack! Låter fantastiskt bra Elvy, härligt!
Magnus & Jenny
Jeanette 11 februari, 2016 17:44 -
Hej! Kan man ha nåt annat istället för bacon? Om man äter fisk och skaldjur, men inte kött?
undervarttak 11 februari, 2016 17:50 -
Hej Jeanette
Man kan enkelt utesluta bacon ur receptet, inga problem alls.
Magnus & Jenny
Beatrice 24 februari, 2016 23:55 -
Vilka underbara våfflor
undervarttak 29 februari, 2016 12:34 -
Tack snälla Beatrice
Magnus & Jenny
Carro 24 mars, 2016 15:46 -
Vilken sorts kokosmjöl använder ni?
undervarttak 25 mars, 2016 13:27 -
Hej Carro
Vi använder lite olika men Urtekram har fint kokosmjöl tycker vi. Handlar du över nätet så finns ett väldigt fint kokosmjöl här: http://www.bodystore.com/raw-kokosmjol-eko?tduid=b5f6236b586e0d0b4493d1ebb4ee43ae&utm_source=undervarttak.se%2F&utm_medium=td_affiliate&utm_campaign=3
Magnus & Jenny
Malin 13 juni, 2016 13:43 -
Hejsan! Tänkte göra våfflorna och ta med på utflykt men har erfarenhet av att våfflor blir solkiga om dom ligger för länge. Har ni nått tips på hur man kan göra för att dom inte ska bli solkiga??
undervarttak 16 juni, 2016 08:58 -
Hej Malin
Ja det är svårt med detta. Vi har dem luftigt och med ett bakplåtspapper emellan varje våffla – då brukar de hålla sig bättre. Ut och njut 🙂
Magnus & Jenny
Karin Malm 28 oktober, 2017 13:32 -
Hej, hur länge i ugnen, storlek på form och grader? Tack för alla inspirerande recept.
undervarttak 7 november, 2017 00:32 -
Hej Karin
Prova på 175 grader i ca 20-25 minuter och använd en form som är typ 25*20 cm (kan vi tänka oss).
Magnus & Jenny