Ingredienser

Mandelkakor med kardemumma
Ger ca 16 småkakor
2 dl mandelmjöl
1 dl hyvlad mandel
0,5 dl kokossocker
1 tsk nystött kardemumma
2 st äggvitor

Testa även med att byta ut kardemumman mot 2 tsk ingefära eller varför inte pepparkakskrydda. Också helt underbart gott!!

Husgeråd
Bunke

Mandelkakor med kardemumma

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke
  • Separera vitan från gulorna och häll ner i bunken
  • Rör samman till en deg (blir ganska kladdig)
  • Forma till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper
  • Tryck till kakorna med en gaffel (skölj av gaffeln då och då om den blir kladdig)
  • Grädda i övre delen av ugnen i 12-15 minuter tills kakorna fått fin färg och känns torra under

Mandelkakor med kardemumma 1

Njut av nybakade Mandelkakor med kardemumma till en god kopp med kaffe.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus mandelkaka kaka Paleo paleorecept recept glutenfritt
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Maja Näslund 6 april, 2015 10:26 - Svara

Hej,
Jag har precis hittat er hemsida. Där såg jag receptet på mandelkakor. Jag har köpt mandelmjöl på ICA och tidigare använt det till bakning. Men det mjölet innehåller förmodligen mandlar som inte blötlagts och alltså inte är nyttiga för kroppen. Gör ni ert eget mandelmjöl? Blötläggning, torkning och malning, det blir för mycket för mig som är ovan. Vad göra?
Hälsningar
Maja

undervarttak 20 april, 2015 15:18 - Svara

Hej Maja

Vad roligt att du har hittat hit!

Du bakar helt enkelt på det mjölet du har, sannolikt så tar man någon enstaka kaka och man äter det inte så ofta så vi anser inte att det är något större problem.

Magnus & Jenny

Marie 10 juli, 2015 19:13 - Svara

Dom är supergoda ☺

Majlinda 14 oktober, 2015 14:44 - Svara

Hej, har precis bakat dom här fina mandelkakorna. Undrar varför min deg inte blev kladdig, det var snarare tvärtom, jätte torr, så torr att jag inte kunde platta ut dom med gaffel???! Har följt receptet som det står …

Majlinda 14 oktober, 2015 15:35 - Svara

Men OJ!!! Nu ser jag att jag har haft kokosmjöl istället för mandelmjöl!! Att baka med en gnällande 1 åring runt sig var ingen bra ide, haha som det kan bli…
Då var det ju inte fel på receptet utan jag som var som tokig och tog fel mjöl 🙁 känns ingen bra i magen nu efter att ha ätit en bit

undervarttak 20 oktober, 2015 19:25 - Svara

Oj då Majlinda, hoppas det blir bättre nästa gång 🙂

Magnus & Jenny

Yvonne 13 januari, 2016 05:43 - Svara

Hej,
Det här låter ju jättegott! Undrar varför man ska separera äggulorna från vitorna om de ändå ska i bunken samtidigt? Tolkar jag receptet fel månntro? Är det bara vitorna som ska användas?
Vänliga hälsningar
Frk Vims

undervarttak 2 februari, 2016 11:01 - Svara

Hej Yvonne

Ja det är jättegoda kakor! Det är enbart vitorna som ska användas (står äggvitor i ingredienslistan).

Magnus & Jenny

Liv 13 januari, 2016 23:26 - Svara

Hei..
Nå har jeg laget mandelkakene, og du verden så gode de ble. jeg hadde nok litt for mye mandel mel i så jeg måtte bruke tre eggehviter, men det gjekk helt fint.

Er spent når jeg skal ut i 30 dagers paleo stil:-)
Dere har så flott side, så jeg er så glad jeg fant denne siden. Her har jeg hentet litt av hvert og prøvd ut..
Så tuens takk for den jobben dere gjør.
Beste hilsen fra Liv fra Norge

undervarttak 2 februari, 2016 10:55 - Svara

Tack snälla Liv för dina fina ord!

Magnus & Jenny

Maria 5 augusti, 2017 11:13 - Svara

De här gör jag ofta sedan en tid tillbaka, så goda och enkla att göra. Tack för alla fina recept ni delar med er. /Maria

undervarttak 10 augusti, 2017 13:38 - Svara

Hej Maria

Så roligt att höra och tack snälla för dina fina ord!

Magnus & Jenny

Julia 6 maj, 2019 15:22 - Svara

Så härliga och bra kakor om har ont om tid och vill göra något snabbt till kaffet.
Funkar dom att frysa?

undervarttak 10 maj, 2019 10:13 - Svara

Hej Julia

Så roligt att höra, tack! Ja det går fint att frysa dessa.

Magnus & Jenny