Ingredienser

Raw Kladdkaka

Receptet är för 1 kaka

5 dl valnötter
10 st färska dadlar
2 dl riven kokos
2,5 dl kokosmjölk
1 dl raw kakao
Efter tycke & smak riven kokos

En del av den rivna kokosen är till att ströa formen och strö över kakan.

Raw Kladdkaka med smak av kokos och valnötter

Så här gör du
 

  • Mixa alla ingredienser i en matberedare till en krämig smet
  • Strö lite riven kokos i botten på en liten glasform/pajform
  • Klicka ut smeten i formen och bred ut till en jämn kaka
  • Låt kakan stå några timmar i kylskåpet innan du serverar den

 
Sååå gott!
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus tårta Paleo rawfood recept
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Jessica 10 januari, 2015 22:25 - Svara

Hej! Eran mat o allt gott känns som ett måste att testa:-) Undrar över riven kokos? Är det vanlig som man köper på ica typ? Vad är raw kakao? Trodde dadlar va socker i!? Tack för en mycket inspirerande blogg!

undervarttak 11 januari, 2015 17:53 - Svara

Hej Jessica

Tack snälla vad roligt att det ser bra ut!

Ja det är vanlig riven kokos som man köper i butiken. Raw kakao är en “finare” sort och inte processad som vanlig kakao, kan vara svår att hitta i vanliga butiker men finns på “nätet”, bara att söka efter.

När du skriver socker i dadlar – menar du då mycket kolhydrater, för det stämmer. Galet mycket kolhydrater i dadlar. Men inom Paleo så räknar man inte kolhydrater, man ser till rena och naturliga produkter. Om det enbart är färska (eller torkade) dadlar och inget annat så är det ok inom Paleo. MEN det är absolut ingen basföda!

Hälsningar
Magnus & Jenny

Marielle 13 april, 2016 09:17 - Svara

Hej!
Jag är ofta in på er sida och blir så glad av maten och bakverken. Vi kör utan socker hemma för hela familjen. Idag fyller min mamma år och jag vill ta med något sånt här till henne så hon slipper stå med allt själv. Fyller man år kanske gästerna skulle underlättat med sådant gott och nyttigare till födelsedagsbarnet som skall bli uppassad ☺?
Det ja ville fråga är om jag kan byta ut örterna till frön eller mandel rakt av? Vilka frön och mängd skulle du rekommendera?

undervarttak 13 april, 2016 17:12 - Svara

Hej Marielle

Tack för att du följer oss. Härligt att ni äter sockerfritt!

Vi förstår inte riktigt din fråga, misstänker att du har skrivit fel – vad är det som du önskar byta ut mot fröer eller mandel?

Magnus & Jenny

Malin 26 april, 2017 07:40 - Svara

Om man inte äter nötter kan man då byta ut valnötterna mot något? Eller har ni nått annat bra recept på kladdkaka för den som äter enligt AIM Paleo?

undervarttak 11 maj, 2017 09:28 - Svara

Hej Malin

Denna innehåller både nötter och kakao vilket bör uteslutas om man äter enligt AIP. Vi har tyvärr ingen bra ersättning för detta i just denna kakan men kan tipsa om Äppelkaksbollarna, kanske de kan vara något för dig (läs dock receptet noga). Länk här: https://www.paleoskafferiet.se/applekaksbollar/

Magnus & Jenny