Ingredienser

Bananglass

Receptet är för 4 portioner

8 st frusna bananer
2 msk kokosmjölk
3 stora klickar mandelsmör
Efter tycke & smak hackad mandel

Lite extra mandelsmör och hackad mandel att dekorera med.

Bananglass

Bananglass med mandelsmör och hackad mandel

Så här gör du
 

  • Förbered en dag i förväg genom att dela och frysa in bananerna i bitar
  • Förbered även mandelsmör, länk till hur du gör mandelsmör finns här
  • Lägg de frusna bananbitarna i en mixer och använd knivbladen
  • Mixa sönder bananerna
  • Tillsätt kokosmjölken och mixa igen
  • Mixa tills det blir en glassmet, du kan behöva hjälpa till med att ta ner glassmet som fastnat på mixerskålsväggarna vid något tillfälle
  • Tillsätt mandelsmöret och mixa lite till

Bananglass 1
Nu är glassen klar! Ös upp din glass i fina glas eller skålar och dekorera med lite mandelsmör och hackad mandel. Gå ut och njut av underbar glass i solen!
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus glass Paleo recept
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Pernilla Ljunglide 25 februari, 2015 15:02 - Svara

Hej.
Låter gudomligt. Jag undrar kan man spara färdig glass i frysen eller bör den ätas direkt?

undervarttak 1 mars, 2015 16:17 - Svara

Hej Pernilla

Vad roligt att du tycker om glassen! Den blir tyvärr inte så god efter att man fryst den, väldigt isig. Vårt förslag är alltså att inte göra mer än man tänker äta just för stunden.

Magnus & Jenny

Agneta 28 mars, 2015 17:08 - Svara

Jättegott!
Jag har testat den både enligt receptet och även med mer kokosmjölk, jag tyckte det var lite med bara 2 msk på 8 bananer. Jag hade 2 msk kokosmjölk till 2 bananer och tyckte det blev bättre; krämigare och godare. Men smaken är ju olika och hursomhelst är glassen god. Och så himla enkel. Och nyttig. Sånt gillar jag! :-)

undervarttak 30 mars, 2015 10:24 - Svara

Hej Agneta

Vad härligt att du tycker om glassen, ja visst är det bra när man kan mixtra lite och få fram precis den smak och konsistens som man själv gillar bäst. Toppen!

Magnus & Jenny

Agneta 29 mars, 2015 15:18 - Svara

Hmmmm, min kommentar hade forsvunnit så jag skickade en ny och plötsligt dök båda upp… Ni kan ju ta bort den här sista… Tack iallafall för ett superbra glassrecept! :-)