Eget mandelsmör

Att göra eget mandelsmör är både enkelt och gott.

Ingredienser

Mandelsmör

1 liten burk

1,5 dl   
2-3 nypor   

Länk till att blötlägga nötter (och fröer):

Husgeråd

  
  

Allergiinformation: Receptet innehåller mandel.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och Bagaren & Kocken.

Mandelsmör

Att göra sitt eget mandelsmör hemma är både enkelt och smidigt.

Så här gör du

  • Rosta mandeln i en torr stekpanna på svag värme
  • Häll den rostade mandeln i en stark mixer
  • Tillsätt 2-3 nypor havssalt
  • Kör tills mandelns naturliga olja börjar separera från mandeln och blir till ett gott mandelsmör
  • Du får hjälpa till att ta ner mandel som fastnat på mixerskålens väggar då och då så att allt verkligen mixas väl

Njut av ditt hemmagjorda mandelsmör tillsammans med förslagsvis äppelklyftor eller servera tillsammans med cashewglassen, underbart gott!

Tips! Testa att rosta hasselnötter och få ett härligt Hasselnötssmör eller varför inte blanda mandel och hasselnötter till ett gott nötsmör.


Annons för våra kokböcker och bakböcker från Under vårt tak, alla recept helt enligt Paleo.

 

Vi gör Paleo enkelt, gott och inspirerande för dig!

 

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

 

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak