Paleoskafferiet

Broccolipaj

undervarttak

Author: undervarttak

Ingredienser

Broccolipaj

För 4 personer

Tillagningstid:

75 minuter

Fyllning
300 g broccoli
1 st gul lök
250 g champinjon
125 gram bacon
5 st cocktailtomat

Använd ghee, animaliskt fett eller kokosolja att steka i.

Äggstanning
3 st ägg
2 dl kokosmjölk
Efter tycke & smak himalayasalt/havssalt
Efter tycke & smak svartpeppar
Efter tycke & smak persilja
broccolipaj

Broccolipaj

En matig och god paj med många härliga smaker!

Så här gör du

Pajdeg

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Mixa mandelmjöl och skalade sesamfrön i en matberedare med knivbladen
  • Tillsätt psylliumhusk, havssalt, kokosolja och ägget och mixa igen till en deg
  • Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel
  • Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter tills det fått lite färg

 
Fyllning och äggstanning

  • Dela broccolin i mindre buketter och förkoka dem i 3-4 minuter
  • Skala och hacka löken, skiva svampen
  • Bryn samman lök och svamp i en stekpanna
  • Dela baconet i mindre bitar och stek med i några minuter
  • Fördela röran i pajskalet
  • Lägg i de förkokta broccolibuketterna
  • Dela cocktailtomaterna på mitten och fördela över pajen
  • Vispa ihop ägg och kokosmjölk till äggstanningen i en bunke
  • Smaka av med salt, svartpeppar och persilja
  • Häll äggstanningen över pajen
  • Grädda pajen i ugnen i ca 40 minuter tills äggstanningen stelnat

 
Är du nyfiken på fler goda pajer från Paleoskafferiet så klicka dig vidare här.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo recept paleorecept paleoblogg matblogg matpaj
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

Susanne 5 april, 2015 11:20 - Svara

Hej! Hur många personer är denna paj beräknad till?

undervarttak 20 april, 2015 15:19 - Svara

Hej Susanne

Räkna med 4 personer.

Magnus & Jenny

Nina 5 oktober, 2016 12:40 - Svara

Hej
Åh vilken god paj! Tack för ännu ett gott recept, ni är grymma

undervarttak 5 oktober, 2016 15:57 - Svara

Tack snälla Nina, så roligt att höra!

Magnus & Jenny

Jennie 30 januari, 2018 19:36 - Svara

Hej! Jag har följt er ganska länge :) Fantastiska recept ni producerar! Tusen tack!
Går det lika bra att baka ut degen (i steg 2) med händerna eller måste jag ha en matberedare?
Sera fram emot att följa er och ta del av många inspirerande recept

undervarttak 19 februari, 2018 15:20 - Svara

Tack snälla Jennie

Det går enklare med en matberedare fast du kan säkert använda handkraft också.

Magnus & Jenny