Paleoskafferiet

Broccolipaj

undervarttak

Author: undervarttak

Ingredienser

Broccolipaj

För 4 personer

Tillagningstid:

75 minuter

Fyllning
300 g broccoli
1 st gul lök
250 g champinjon
125 gram bacon
5 st cocktailtomat

Använd ghee, animaliskt fett eller kokosolja att steka i.

Äggstanning
3 st ägg
2 dl kokosmjölk
Efter tycke & smak himalayasalt/havssalt
Efter tycke & smak svartpeppar
Efter tycke & smak persilja
broccolipaj

Broccolipaj

En matig och god paj med många härliga smaker!

Så här gör du

Pajdeg

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Mixa mandelmjöl och skalade sesamfrön i en matberedare med knivbladen
  • Tillsätt psylliumhusk, havssalt, kokosolja och ägget och mixa igen till en deg
  • Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel
  • Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter tills det fått lite färg

 
Fyllning och äggstanning

  • Dela broccolin i mindre buketter och förkoka dem i 3-4 minuter
  • Skala och hacka löken, skiva svampen
  • Bryn samman lök och svamp i en stekpanna
  • Dela baconet i mindre bitar och stek med i några minuter
  • Fördela röran i pajskalet
  • Lägg i de förkokta broccolibuketterna
  • Dela cocktailtomaterna på mitten och fördela över pajen
  • Vispa ihop ägg och kokosmjölk till äggstanningen i en bunke
  • Smaka av med salt, svartpeppar och persilja
  • Häll äggstanningen över pajen
  • Grädda pajen i ugnen i ca 40 minuter tills äggstanningen stelnat

 
Är du nyfiken på fler goda pajer från Paleoskafferiet så klicka dig vidare här.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo recept paleorecept paleoblogg matblogg matpaj
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

Susanne 5 april, 2015 11:20 - Svara

Hej! Hur många personer är denna paj beräknad till?

undervarttak 20 april, 2015 15:19 - Svara

Hej Susanne

Räkna med 4 personer.

Magnus & Jenny

Nina 5 oktober, 2016 12:40 - Svara

Hej
Åh vilken god paj! Tack för ännu ett gott recept, ni är grymma

undervarttak 5 oktober, 2016 15:57 - Svara

Tack snälla Nina, så roligt att höra!

Magnus & Jenny