Ingredienser

Dadelbollar
Receptet är till 30-35 st
200 gram färska dadlar
1 dl valnötter
1 dl mandel
1 dl pekannötter
1 dl pumpakärnor
1 dl riven kokos
4 msk raw kakao
1 msk kanel
1 dl kokosolja

Det behövs även riven kokos till att rulla dadelbollarna i.

Om du är en kaffeälskare kan du smaksätta med lite kaffe!

Dadelbollar

Dadelbollar

Så här gör du
 

  • Kärna ur dadlarna
  • Mixa nötterna och pumpakärnorna för sig
  • Mixa dadlarna och kokosen för sig
  • Mixa ihop de två satserna tillsammans med kakao och kanel
  • Tillsätt kokosoljan och mixa till slätt smet
  • Forma smeten till bollar
  • Rulla bollarna i kokos
  • Förvara dem i en glas- eller plåtburk med lock

Dadelbollar 1

Perfekt att ha Dadelbollar i en burk i frysen, bara att ta fram när man får besök eller när suget sätter in. Så vad väntar du på? Ut i köket och baka din variant av dessa delikatesser.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus chokladbollar Paleo paleorecept recept
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Ulrika 7 november, 2014 14:58 - Svara

Hej,
Tack för en inspirerande blogg!
Jag undrar om man kan använda torkade dadlar (Coops Änglamark) till detta recept?
Mvh/Ulrika

Josefina 13 november, 2014 22:02 - Svara

Hej!
Är detta desamma som de ni tidigare kallade ”Kalla-det-vad-ni-vill-bollar”?

sofia 13 april, 2015 18:12 - Svara

Hej!
Jag undrar om man kan ersätta kokosoljan med någonting? Min dotter är allergisk men vill så gärna hitta något recept liknande dessa!

undervarttak 20 april, 2015 15:07 - Svara

Hej Sofia

Alltid tråkigt med allergier.

Prova med att ta bort kokosoljan helt och ta någon extra dadel istället.

Magnus & Jenny

mia 12 maj, 2015 11:33 - Svara

Hej
Undrar om man helst ska blötlägga fröer o nötter före bakning i varm ugn som nötbrödet tex???

Tack för alla bra recept:-)

undervarttak 12 maj, 2015 17:43 - Svara

Hej Mia

Vi anser att man alltid bör blötlägga nötter och fröer innan man äter dem.

Magnus & Jenny

Johanna 10 juni, 2015 13:01 - Svara

Hej!
Tack för spännande recept. Jag undrar hur lång hållbarhet dadelbollarna har?

undervarttak 11 juni, 2015 14:15 - Svara

Hej Johanna

Vi lägger dem i frysen när de är klara och där kan de ligga lääänge. Bara att ta upp allt eftersom.

Magnus & Jenny

Rose-Marie 9 december, 2015 16:10 - Svara

Hej o tack för många goda recept. Tänker göra dadelbollar och i receptet står 1 dl kokosolja och då undrar jag om ni menar fast eller flytande. Tacksam för svar

undervarttak 10 december, 2015 12:30 - Svara

Hej Rose-Marie

Tack, vad roligt att du tycker om våra recept!

Vi använder kokosoljan fast i detta receptet.

Magnus & Jenny

Camilla 29 mars, 2016 19:02 - Svara

Fantastiskt goda dadel/kokosbollar! Tack för en bra hemsida och superbra tips

undervarttak 31 mars, 2016 10:06 - Svara

Tack snälla för dina fina ord Camilla!

Magnus & Jenny

Camilla Björk 11 juli, 2016 16:50 - Svara

Så goda! Tack för er fantastiska hemsida.

Ann 3 september, 2016 14:29 - Svara

Fantastiskt goda! Andra satsen tillsatte jag lite kaffe också vilket blev väldigt gott