Ingredienser

Chokladtårta

Ger 8-10 bitar

10 st färska dadlar
1 dl riven kokos
2 dl mandelmjöl
5 msk raw kakao
4 msk kokossocker
1 tsk äkta vaniljpulver
1 tsk bakpulver
1 nypa havssalt/himalayasalt
2 st ägg
0,5 dl kokosolja

Vi använder en springform som är 20 cm i diameter.

Fyllig och kladdig Chokladtårta

Fyllig och kladdig Chokladtårta

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Smält kokosoljan
  • Kärna ur dadlarna och lägg dem i en matberedare (använd knivarna)
  • Häll på den rivna kokosen
  • Mixa dadlarna och kokosen till en kladdig deg
  • Blanda mandelmjöl, raw kakao, kokossocker, äkta vaniljpulver, bakpulver och havssalt i en skål
  • Häll över dadel- och kokosdegen och mixa lite till
  • Knäck i äggen och mixa ytterligare
  • På slutet tillsätter du även den smälta kokosoljan och mixar lite till
  • Smörj en springform (vi använder en som är 20 cm i diameter) med kokosolja och ”bröa” den med kokosflingor
  • Klicka i smeten i formen och bred ut den
  • Grädda kakan i 8-10 minuter till kakan fått en tunn ”hård yta”
  • Ta ut kakan och låt den vila i kylen en timme innan du serverar den

Fyllig och kladdig Chokladtårta 1

Tips! Servera din Fylliga och kladdiga Chokladtårta med Ingefärsgrädde och Mangokräm.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus paleo sverige paleorecept kladdkaka paleoblogg glutenfritt mejerifritt mjölkfritt baka
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Anna 7 oktober, 2015 07:59 - Svara

Hej! Hittills har jag ersatt mandelmjölet med mald mandel. Inte bara i detta recept utan samtliga på er sida som jag testat. Resultatet har alltid blivit bra! (Jag bor utomlands och det är svårt att hitta mandelmjöl…) vad är eran erfarenhet? Har mandelmjölet en fördel?

undervarttak 20 oktober, 2015 19:33 - Svara

Hej Anna

Malda/mixade mandlar är mandelmjöl :) Toppen att du gör själv!

Magnus & Jenny

Sanna 18 mars, 2016 10:11 - Svara

Hej! Receptet låter förföriskt gott!
Har endast kokosmjöl hemma – går det att byta ut mot mandelmjölet då? eller blir det ”torrare” i konsistensen ?

Ha en vacker dag!
Kram Sanna

undervarttak 21 mars, 2016 11:13 - Svara

Hej Sanna

Så kul att du tycker om receptet – och ja det är förföriskt gott!

Vi har inte provat med kokosmjöl men precis som du antyder så har olika mjöl olika egenskaper och kokosmjöl har en betydligt större uppsugningsförmåga. Detta innebär att man enbart kan använda en tredjedel av mängden mot vad det står i receptet (om man byter från mandelmjöl till kokosmjöl). Bara att testa :)

Magnus & Jenny

Weronica 5 april, 2016 14:50 - Svara

Hej vad kan man byta ut mandelmjöl mot då jag varken tål mandlar eller nötter ( kan bara äta frön som tex snacks)

undervarttak 6 april, 2016 10:19 - Svara

Hej Weronica

Alltid tråkigt när man är allergisk mot någon råvara. Man kan prova att byta ut mot kokosmjöl, vi har inte gjort detta själva men det ”bör” fungera – bara att testa :)

MEN du får enbart använda en tredjedel av angiven mängd mjöl då kokosmjöl har lite andra egenskaper än mandelmjöl.

Magnus & Jenny

Lena 8 augusti, 2016 07:19 - Svara

Fantastiskt god med en djup och fyllig smak!

undervarttak 9 augusti, 2016 09:01 - Svara

Tack snälla Lena, ja den är förföriskt god!

Magnus & Jenny