Ingredienser

Revbensspjäll

Receptet är för ca 1½ kg rev

1,5 kg rev eller kamben
1 st morot
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 liter vatten
1,5 dl rött ekologiskt vin
2 st lagerblad
3 kvistar persilja
6 st svartpepparkorn
Efter tycke & smak himalayasalt/havssalt

Du behöver en stor gryta eller en Crock-Pot.

Grilljering
1 dl honung
3 msk färsk hackad rosmarin
Honungsgriljerade revbensspjäll med rosmarin

Honungsgriljerade revbensspjäll med rosmarin

Så här gör du
 
Vid lagning i gryta

  • Skala och dela moroten och löken i mindre bitar och lägg i en stor gryta
  • Skala och krossa två vitlöksklyftor och lägg ner tillsammans med moroten och löken
  • Häll ner vatten och vin
  • Lägg ner lagerblad, persiljekvistar, svartpepparkorn och havssalt (efter tycke och smak)
  • Låt koka upp
  • Dela revbenen i mindre önskade bitar
  • Lägg ner revbenen i grytan och sänk till medelvärme
  • Låt småkoka i 1½ – 2 timmar
  • Det är klart när du ser att köttet börjar släppa från benen
  • Ta upp revbenen och lägg på ett fat och låt svalna

 
Vid lagning i Crock-Pot

  • Dela revbenen i mindre önskade bitar och lägg ner i din Crock-Pot
  • Skala och dela moroten och löken i mindre bitar och lägg ner runt revbenen
  • Skala och krossa två vitlöksklyftor och lägg ner tillsammans med revbenen, moroten och löken
  • Häll ner vatten och vin
  • Lägg ner lagerblad, persiljekvistar, svartpepparkorn och havssalt (efter tycke och smak)
  • Koka på låg (low) i 7-8 timmar
  • Det är klart när du ser att köttet börjar släppa från benen
  • Ta upp revbenen och lägg på ett fat och låt svalna

Honungsgriljerade Revbensspjäll 1
Låt gärna reven ligga i kylen över natten innan du griljerar dem.
 
Griljering

  • Sätt ugnen på 225 grader
  • Repa och hacka rosmarinen fint
  • Lägg i en skål
  • Mät upp honungen och häll över rosmarinen
  • Rör ihop
  • Lägg bakplåtspapper på en plåt och ställ ugnsgallret på plåten
  • Pensla revbenen med honungen och lägg på gallret
  • Griljera i ugnen i ca 15 minuter tills de fått fin färg, ha koll så att revbenen inte bränns

Honungsgriljerade Revbensspjäll 2
Nu kan du Njuta av underbara Honungsgriljerade revbensspjäll med rosmarin.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus jul
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Anna 19 februari, 2016 19:36 - Svara

Hej!
Kan man göra något med själva
vätskan/buljongen som revbenen legat i?
Mvh Anna

undervarttak 24 februari, 2016 20:35 - Svara

Hej Anna

Man kan säkert använda den i både soppor och gratänger.

Magnus & Jenny