Paleoskafferiet

Julbröd

undervarttak ,

Author: undervarttak

Ingredienser

Julbröd
4 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
5 msk psyllium husk (fiberhusk)
0,5 dl krossat linfrö
2 tsk bakpulver
1 tsk havssalt
1 msk fänkålsfrö
1 msk anisfrön
0,5 msk pomeransskal (mald)
6 st ägg
2 dl vatten
1 msk lönnsirap
Julbröd

Receptet är till ett bröd.
 
Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Stötta fänkålsfröna och anisfröna lite lätt i en mortel
  • Mät upp och blanda samman de torra ingredienserna i en bunke
  • Vispa samman äggen, vattnet och lönnsirapen i en annan bunke
  • Häll äggblandningen över de torra ingredienserna och rör samman till en smet
  • Klä en avlång brödform med bakplåtspapper
  • Klicka i smeten och tryck till så att den fördelar sig i hela formen
  • Avsluta med att jämna till brödet med hjälp av lite vatten och en sked
  • Grädda brödet mitt i ugnen i 45 minuter

Julbröd
Låt brödet vila några minuter och vänd sedan upp det för att svalna på galler under en handduk.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus

Veronica 12 januari, 2015 00:59 - Svara

Skojar inte när jag säger att de här var de godaste jag har ätit på flera år :)
Ännu godare blev de när man rostade skivorna också :)

undervarttak 12 januari, 2015 19:28 - Svara

Underbart att höra Veronica!

Tack

Magnus & Jenny

Maria 15 januari, 2015 13:10 - Svara

Hej kan man använda andra brödkkryddor för att smaksätta med istället för anis och fänkål? Precis hittat eran hemsida och är mjölk och glutenallergisk så inspirerad ska köra denna kost jämt vill ställa mig i köket nu och laga=)

undervarttak 15 januari, 2015 18:28 - Svara

Hej Maria

Vad roligt att vi inspirerar till ren och naturlig matlagning!

Ja du kan byta till den krydda du själv önskar.

Magnus & jenny

Anya 13 augusti, 2015 17:24 - Svara

Det säger sig väl sig självt att MAN NATURLIGTVIS KAN byta ut en krydda eller utesluta ett frö utanpå brödet om man inte känner för just den kryddan eller det fröet! Måste folk fråga om självklara saker hela tiden?
Tänk själva i stället! Och varför inte helt enkelt testa? Gillar du det inte på ett visst sätt, då är det bara att då testar man aldrig mer samma sak igen, och vad är det för ståhej om ett enda bröd råkar att inte bli exakt som man förväntade sig!?

Sara 5 december, 2015 22:01 - Svara

Bakade detta bröd idag… FANTASTISKT!!! Till och med min son smakade det och tyckte om det. Han är tokkräsen när det gäller bröd =)

undervarttak 7 december, 2015 13:58 - Svara

Så underbart att höra, tack snälla Sara!

Magnus & Jenny

Sofia 19 december, 2015 22:10 - Svara

Hejsan!
Vet ni hur lång hållbarhet det är på brödet, samt om det är bäst att förvara i rumstemp. eller kyl?
Funderar på att ha i lite fikon – tror ni kompositionen ändras på brödet då (bör jag öka/minska någon av de andra ingredienserna?)

undervarttak 20 december, 2015 15:36 - Svara

Hej Sofia

Om man funderar på att spara brödet så bör det frysas. Vi tror att det kan fungera väldigt bra med fikon i brödet, man behöver sannolikt inte ändra något annat.

Magnus & Jenny