Paleoskafferiet

Köttfärspanna

undervarttak ,

Author: undervarttak

Ingredienser

Köttfärspanna

För 3 personer

500 gram nötfärs
1 st gul lök
8 st champinjoner
5 dl finkrossade tomater
1 msk tomatpuré
2 st vitlökklyftor
0,5 st finhackad chili
Efter tycke & smak grovmalen svartpeppar
Efter tycke & smak oregano
Efter tycke & smak timjan
Efter tycke & smak havssalt/himalayasalt
4 st ägg

Lite färska kryddor att dekorera med (t.ex. timjan eller persilja). Animaliskt fett, ghee eller kokosolja att steka i och en stekpanna som du kan ha i ugnen.

Köttfärspanna

Köttfärspanna

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Skala och hacka löken
  • Dela champinjonerna i mindre bitar
  • Stek samman löken och champinjonerna tills de blir mjuka
  • Tillsätt nötfärsen och smaka av med lite havssalt/himalayasalt och grovmalen svartpeppar efter tycke och smak
  • Bryn samman tills nötfärsen är genomstekt
  • Tillsätt de finkrossade tomaterna och tomatpuré och rör samman
  • Pressa ner vitlöksklyftorna och den finhackade chilin
  • Smaka av med oregano och timjan, eller dina egna favoritkryddor
  • Rör om och låt koka samman några minuter på svag värme
  • Dra av stekpannan från spisen och knäck försiktigt över äggen
  • Grädda pannan i ugnen i 10-15 minuter tills äggen blivit perfekta enligt dig
  • Dekorera med lite färska örter och servera

 
Ät och Njut tillsammans med Ugnsrostad vitkål eller en härlig sallad.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo paleorecept recept
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Maria 27 juni, 2014 11:50 - Svara

Ser riktigt gott ut – färs och pannor är en bra kombo! :) ha en skön helg!

undervarttak 27 juni, 2014 18:23 - Svara

Hej Maria
Det är så gott – vi gör den ofta. Lätt och god, precis som det ska vara!
Magnus & Jenny

Camillapa1969@gmail.com 7 januari, 2015 20:37 - Svara

Den ska jag testa imorgon låter gott, lite cole slaw sallad till?! :)

Camilla p-a 8 januari, 2015 19:12 - Svara

Nu är den i ungnen, men utan lök och vitlök, pga ibs, så utesluter jag det just nu! Vi får se hur det smakar. Tur att jag har en gammal gjutjärns panna! ;)

undervarttak 9 januari, 2015 11:11 - Svara

Gamla gjutjärnspannor är bäst Camilla!

Magnus & Jenny

Camilla p-a 8 januari, 2015 19:56 - Svara

Det blev gott, som vanligt!

Aida 14 april, 2015 18:32 - Svara

Vilket dunderrecept! Går det att värma dagen efter?

undervarttak 20 april, 2015 14:50 - Svara

Hej Aida

Vad roligt att du tycker om vår Köttfärspanna! Ja absolut, det går både att frysa in och att värma upp.

Magnus & Jenny

Ellen 15 januari, 2016 18:56 - Svara

Hej!
Funkar det med en teflonpanna? Äger dessvärre ingen gjutjärnspanna….

undervarttak 30 januari, 2016 19:47 - Svara

Hej Ellen

Pannan behöver klara ugnen, så om det är plastskaft eller liknande så går det inte…

Magnus & Jenny

Trollet 17 januari, 2016 00:41 - Svara

Oj oj så gott. Den ska jag absolut göra!

undervarttak 30 januari, 2016 19:45 - Svara

Vad roligt att höra, tack!

Magnus & Jenny

Linn 27 maj, 2016 15:56 - Svara

Hei!

Det går da vel an å gjøre om litt på den? Her er det litt eggeallergi, så da kutter jeg ut eggene..

Jeg har ikke noen stekepanne å ha i ovnen, men det må da gå like bra å lage noe tilsvarende med de samme ingrediensene.. :)

undervarttak 30 maj, 2016 13:52 - Svara

Hej Linn

Det går utmärkt att ta bort äggen och man kan göra Köttfärspannan i en form – inga konstigheter.

Magnus & Jenny

Gunilla 8 november, 2016 20:42 - Svara

Sen här maträtten borde ju rimligen gå att tillaga helt och hållet på spisen men med lock över när äggen slagits i. Känns lite miljöomedvetet att sätta på ugnen för att gratinera rätten… och dessutom bör det hela bli snabbare klart.

undervarttak 10 november, 2016 12:21 - Svara

Hej Gunilla

Det går säkert utmärkt att tillaga köttfärspannan helt och hållet på spisen.

Magnus & Jenny

Barbro 20 januari, 2017 11:16 - Svara

Gott – snabbt – enkelt! Gillad av hela familjen!

undervarttak 20 januari, 2017 17:57 - Svara

Perfekt Barbro, detta är en favorit här hemma.

Magnus & Jenny