
Köttfärspanna
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader
- Skala och hacka löken
- Dela champinjonerna i mindre bitar
- Stek samman löken och champinjonerna tills de blir mjuka
- Tillsätt nötfärsen och smaka av med lite havssalt/himalayasalt och grovmalen svartpeppar efter tycke och smak
- Bryn samman tills nötfärsen är genomstekt
- Tillsätt de finkrossade tomaterna och tomatpuré och rör samman
- Pressa ner vitlöksklyftorna och den finhackade chilin
- Smaka av med oregano och timjan, eller dina egna favoritkryddor
- Rör om och låt koka samman några minuter på svag värme
- Dra av stekpannan från spisen och knäck försiktigt över äggen
- Grädda pannan i ugnen i 10-15 minuter tills äggen blivit perfekta enligt dig
- Dekorera med lite färska örter och servera
Ät och Njut tillsammans med Ugnsrostad vitkål eller en härlig sallad.
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo paleorecept recept
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se
Maria 27 juni, 2014 11:50 -
Ser riktigt gott ut – färs och pannor är en bra kombo! 🙂 ha en skön helg!
undervarttak 27 juni, 2014 18:23 -
Hej Maria
Det är så gott – vi gör den ofta. Lätt och god, precis som det ska vara!
Magnus & Jenny
Camillapa1969@gmail.com 7 januari, 2015 20:37 -
Den ska jag testa imorgon låter gott, lite cole slaw sallad till?! 🙂
undervarttak 9 januari, 2015 11:03 -
Låter toppen Camilla
Magnus & Jenny
Camilla p-a 8 januari, 2015 19:12 -
Nu är den i ungnen, men utan lök och vitlök, pga ibs, så utesluter jag det just nu! Vi får se hur det smakar. Tur att jag har en gammal gjutjärns panna! 😉
undervarttak 9 januari, 2015 11:11 -
Gamla gjutjärnspannor är bäst Camilla!
Magnus & Jenny
Camilla p-a 8 januari, 2015 19:56 -
Det blev gott, som vanligt!
undervarttak 9 januari, 2015 11:13 -
Tack Camilla!
Magnus & Jenny
Aida 14 april, 2015 18:32 -
Vilket dunderrecept! Går det att värma dagen efter?
undervarttak 20 april, 2015 14:50 -
Hej Aida
Vad roligt att du tycker om vår Köttfärspanna! Ja absolut, det går både att frysa in och att värma upp.
Magnus & Jenny
Ellen 15 januari, 2016 18:56 -
Hej!
Funkar det med en teflonpanna? Äger dessvärre ingen gjutjärnspanna….
undervarttak 30 januari, 2016 19:47 -
Hej Ellen
Pannan behöver klara ugnen, så om det är plastskaft eller liknande så går det inte…
Magnus & Jenny
Trollet 17 januari, 2016 00:41 -
Oj oj så gott. Den ska jag absolut göra!
undervarttak 30 januari, 2016 19:45 -
Vad roligt att höra, tack!
Magnus & Jenny
Linn 27 maj, 2016 15:56 -
Hei!
Det går da vel an å gjøre om litt på den? Her er det litt eggeallergi, så da kutter jeg ut eggene..
Jeg har ikke noen stekepanne å ha i ovnen, men det må da gå like bra å lage noe tilsvarende med de samme ingrediensene.. 🙂
undervarttak 30 maj, 2016 13:52 -
Hej Linn
Det går utmärkt att ta bort äggen och man kan göra Köttfärspannan i en form – inga konstigheter.
Magnus & Jenny
Gunilla 8 november, 2016 20:42 -
Sen här maträtten borde ju rimligen gå att tillaga helt och hållet på spisen men med lock över när äggen slagits i. Känns lite miljöomedvetet att sätta på ugnen för att gratinera rätten… och dessutom bör det hela bli snabbare klart.
undervarttak 10 november, 2016 12:21 -
Hej Gunilla
Det går säkert utmärkt att tillaga köttfärspannan helt och hållet på spisen.
Magnus & Jenny
Barbro 20 januari, 2017 11:16 -
Gott – snabbt – enkelt! Gillad av hela familjen!
undervarttak 20 januari, 2017 17:57 -
Perfekt Barbro, detta är en favorit här hemma.
Magnus & Jenny