Paleoskafferiet

Kryddiga Nötter

undervarttak

Author: undervarttak

Ingredienser

Kryddiga nötter

Receptet är för 1 burk (6 - 8 personer) med nötter

100 gram mandel
100 gram valnötter
100 gram cashewnötter
100 gram pekannötter
1 st äggvita
1 msk kanel
1 msk mald ingefära
1 msk mald kardemumma
1 tsk chilipulver

Öka mängden chili om du vill ha ännu hetare smak.

Tips! använd äggulan till majonnäs, omelett eller i en smoothie.

Kryddiga nötter

Kryddiga nötter

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Separera äggvitan från äggulan och lägg i en skål
  • Tillsätt kryddorna till äggvitan och rör samman till en kryddpasta
  • Mät upp och tillsätt nötterna
  • Krama ihop nötterna och kryddpastan med hjälp av händerna
  • Häll ut nötterna på en plåt
  • Rosta nötterna i ugnen ca 10 minuter tills det fått fin färg
  • Låt svalna och förvara dem i en glasburk med lock

Kryddiga nötter 2
Ät och Njut av ett riktigt gott tilltugg. Kryddiga nötter passar utmärkt till många tillfällen, som t.ex. glöggbjudningen.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus jul nötmix Paleo recept
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Carina 5 december, 2014 09:40 - Svara

Hej!
Ska/bör man blötlägga och torka nötterna innan man gör detta?
Tack för en underbar sida med mycket intressant!

undervarttak 5 december, 2014 16:26 - Svara

Hej Carina

Tack för dina fina ord om vår sida.

Ja vi anser att man alltid bör blötlägga nötter innan man ska äta dem.

Magnus & Jenny

Maria 12 februari, 2016 13:32 - Svara

Kan man använda något annat än äggvita? Ska inte äta ägg men
är så sugen på något nyttigt snacks.

undervarttak 15 februari, 2016 16:57 - Svara

Hej Maria

Du kan prova med en olja (kokosolja) och krama in i kryddorna tillsammans med nötterna. Vi har inte testat själva men det bör fungera :)

Magnus & Jenny

Maria 20 februari, 2016 18:39 - Svara

Hej , letar efter hur man gör för att blötlägga nötterna ? Vart hittar jag recept på det ? Tacksam dör svar. Mvh Maria