Ingredienser

Majrova på hasselbacksvis

Receptet är till 2 portioner

4 st majrovor
3-4 st vitlöksklyftor
Efter tycke & smak olivolja
Efter tycke & smak Himalayasalt/havssalt
Efter tycke & smak pepparmix
Efter tycke & smak frysta franska örter

Olivolja att smörja formen med.

Vid AIP, eventuellt utesluta pepparmix.

Majrova på hasselbacksvis

Majrova på hasselbacksvis

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 225 grader
  • Tvätta och skala majrovorna
  • Dela dem på mitten och skär snitt längs hela rovan på samma sätt som när man gör hasselbackspotatis
  • Skala vitlöken och skär klyftorna i slantar
  • Fördela vitlöken i skårorna på majrovan. 4-5 slantar per rova
  • Smörj en ugnssäker form med olivolja
  • Placera majrovorna i formen och ringla över lite olivolja
  • Smaksätt med havssalt, pepparmix och de franska örterna som du strör över rovorna
  • Baka mitt i ugnen i ca 45 minuter tills majrovorna fått fin färg och blivit mjuka

Majrova på hasselbacksvis 1
Att servera dem till ugnsbakad lax eller Höstrullader är ett gott middagstips.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo recept
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Carina 16 januari, 2017 14:14 - Svara

Så spännande :) Jag har letat efter Majrova på flera ställen där jag bor men hittar det inte, frågat personalen men dom vet inte vad det är. Hur får man tag på det?

undervarttak 16 januari, 2017 19:37 - Svara

Hej Carina

Majrova är väldigt gott. Men så tråkigt att du inte hittar i din butik, vi handlar i en helt vanlig butik och de brukar ha. Tycker dock personalen i butiken du handlar borde kunna ta hem åt dig, tror du inte att det går att fråga dem om det?

Magnus & Jenny