Paleo Semlor

Två semlor enligt Paleo bredvid kaffekoppar

Ingredienser

Semlebullar

För 6-8 stycken

6 st   
3 msk   
0,5 dl   
1 dl   
1 dl   
2 tsk   
2 tsk   
4 msk   

Mandelmassa

1,5 dl   
2 msk   
(alt. 2 msk   
Efter tycke och smak   

Vid servering

Husgeråd

Paleo semlor

Vi älskar semlor och våra Paleo semlor är en underbar variant på den klassiska semlan men då helt utan gluten, mejerier och vitt socker.
 
Enkelt, gott och helt fantastiskt!

Så här gör du

Semlebullar

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Smält kokosolja
  • Vispa ägg och kokossocker pösigt i en bunke
  • Rör ner den smälta kokosoljan och kokosmjölken
  • Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten, blanda väl
  • Låt stå och svälla i 5 minuter
  • Rulla degen till släta bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper
  • Grädda i ugnen i 25 minuter
  • Ta ut semlebullarna och låt de svalna på ett galler

Mandelmassa

  • Skålla mandeln
  • Mixa mandeln och honung (alt. kokossocker) i en matberedare med knivinsats till en massa
  • Tillsätt eventuellt lite vatten och mixa ytterligare till önskad konsistens.

Vid servering

  • Skär av toppen på Semlebullen och gröp ut ett litet hål
  • Blanda mandelmassan med lite av det urgröpta och lite kokosmjölk
  • Fyll semlorna och klicka på vispad kokosgrädde smaksatt med lite äkta vaniljpulver
  • På med hatten

Nu kan du njuta av underbara Paleo semlor!
 
Paleo så gott och så enkelt!
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
 
Signaturbild på Jenny & Magnus

Paleosemlor paleosemla semla semlebullar recept Paleorecept Sverige glutenfri fettisdagen fastlagsbulle