Paleoskafferiet

Paleo Semlor

undervarttak

Author: undervarttak

Ingredienser

Semlebullar

För 6-8 stycken

Mandelmassa
1,5 dl mandel
2 msk honung
(alt. 2 msk kokossocker)
Efter tycke och smak vatten
semla

Paleo semlor

Så här gör du
 
Semlebullar

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Smält kokosoljan
  • Vispa ägg och kokossocker pösigt i en bunke
  • Rör ner den smälta kokosoljan och kokosmjölken
  • Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten, blanda väl
  • Låt stå och svälla i 5 minuter
  • Rulla degen till släta bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper
  • Grädda i ugnen i 25 minuter
  • Ta ut semlebullarna och låt de svalna på ett galler

Mandelmassa

  • Skålla mandeln
  • Mixa mandeln och honungen (alt. kokossockret) i en matberedare med knivinsatsen till en massa
  • Tillsätt eventuellt lite vatten och mixa ytterligare till önskad konsistens.

Vid servering

 
Nu kan du njuta av underbara Paleo semlor!
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleosemlor semla semlebullar recept Paleorecept Sverige glutenfri fettisdagen fastlagsbulle
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Marie 9 januari, 2015 15:50 - Svara

Kan man byta kokosmjölet mot mandemjöl? Jag tycker det blir så kompakt med bara kokosmjöl, för detta är samma recept som kanelbullarna va?

undervarttak 12 januari, 2015 19:24 - Svara

Hej Marie

Ja det är samma ”degrecept”. Vi har inte provat att byta ut mjölet, om du vill prova så behöver mängden mjöl ökas rejält. Ungefär 3 gånger så mycket mandelmjöl som kokosmjöl behövs sannolikt…

Magnus & Jenny

Gissell 18 januari, 2015 22:57 - Svara

Alltså det här var sååååå himmelskt gott…… att det fick mig att känna mig onyttig!! :)))
Helt otroligt gott!! Tack för denna!!

undervarttak 19 januari, 2015 10:46 - Svara

Stort tack Gissell!! Vad roligt att du tycker om vårt recept på semlor!

Magnus & Jenny

Annette Blomqvist 5 februari, 2015 11:40 - Svara

Hej!
Jag undrar om det går att göra mandelmassan dagen innan t.ex. och kunna förvara den i kylen t.ex.?
Hinner inte experimentera själv just nu därav frågan.
Mvh
Annette Blomqvist

undervarttak 5 februari, 2015 11:50 - Svara

Hej Annette

Det går utmärkt, tänk dock på att ta ut den ur kylen i god tid så att den inte är allt för hård när du ska använda den.

Magnus & Jenny

Ann-Mari 14 februari, 2015 21:26 - Svara

hej.
Tack för alla underbart goda recept. Har precis börjat äta denna goda mat och är så glad att jag hittat er.
Vill kolla hur ni gör…. fryser ni semlebullar och bröd mm.???
Jag tycker inte det bli lika gott när det har varit fryst.
Ha en bra alla hjärtanskväll och tack för att ni finns.
Mvh. Ann-Mari

undervarttak 16 februari, 2015 09:48 - Svara

Hej Ann-Mari

Tack för dina fina ord.

Om vi får något över så fryser vi ner bakverk, men ett Paleobakverk smakar nästan alltid bäst som nybakat – man ska inte jämföra något man bakar Paleo med något man bakar ”vanligt”.

Hälsningar
Magnus & Jenny

B 18 februari, 2015 01:10 - Svara

Behöver man formar? Går det att lägga degen som bollar på bakplåtspapper istället?

undervarttak 23 februari, 2015 18:54 - Svara

Hej

Det ”går” att göra dem utan formar en då kommer de inte att se ut som semlor.

Magnus & Jenny

Hanna Olander 6 februari, 2016 14:40 - Svara

Jag hittar inte kokosocker i affären. Kan jag byta det mot honung eller vanligt socker?

undervarttak 7 februari, 2016 10:18 - Svara

Hej Hanna

Det är bara att fråga personalen i butiken efter kokosocker, de brukar kunna hjälpa till med det mesta :)

Om du önskar byta till någon annan sötning så fungerar säkert det, bara att prova sig fram.

Magnus & Jenny

Helene 7 februari, 2016 23:50 - Svara

Fiberhusk eller psyllum är kärnan på husken och blir mycket mer fast än Psyllumhusk eller psyllumfröskal där skalen på husket är med. Det behövs olika mängd på dessa enligt min erfarenhet! Skulle vara intressant och veta skillnaden på mängden, någon som vet?

undervarttak 8 februari, 2016 11:12 - Svara

Hej Helene

Vi använder husk som är malda/pulvriserade fröskal i våra bakverk, inget annat. Vet tyvärr inte skillnaden i övrigt.

Magnus & Jenny

Maria 23 februari, 2016 19:32 - Svara

Fantastiskt goda semlor! Tack för receptet:)

undervarttak 24 februari, 2016 20:28 - Svara

Tack snälla Maria, vad roligt att höra!

Magnus & Jenny

Solveig sjömäling 30 september, 2016 11:19 - Svara

Hej!
Undrar hur cocossocker smakar?