Paleoskafferiet

Paleopajdeg

undervarttak ,

Author: undervarttak

Ingredienser

Paleopajdeg

Grundrecept för en (1) paleopajdeg

3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 msk psyllium- /fiberhusk
1 tsk himalayasalt/ havssalt
40 gram kokosolja
1 st ägg

Om man vill ha en grövre struktur på pajdegen så använd oskalade sesamfrön.

Paleopajdeg

Paleopajdeg

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Mixa mandelmjöl och sesamfrön i en matberedare med knivbladen
  • Tillsätt psylliumhusk, havssalt, kokosolja och ägget och mixa igen till en deg
  • (Nu är degen klar och om man vill kan man bryta här och lägga in degen i kylskåp – då finns den förberedd, OBS! ställ fram i rumstemperatur en stund innan den ska användas)
  • Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel
  • Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter tills det fått lite färg

 
Fyll ditt pajskal med det du önskar och grädda sedan färdigt din paj i ugnen och Njut.
 
Använd även vår Paleoäggstanning.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus glutenfri mejerifri Paleo recept
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Cissi 9 september, 2014 18:24 - Svara

Hej!
Hur stor pajform passar denna degen till?
Mvh Cissi

undervarttak 9 september, 2014 19:57 - Svara

Hej Cissi

Formen vi använder är 25 cm i diameter.

Magnus & Jenny

Linda 2 oktober, 2014 23:13 - Svara

Hej!

Jag undrar om psyllium går att ersätta med fiberhusk?
Mvh Linda

undervarttak 5 oktober, 2014 09:14 - Svara

Hej Linda

Ja, Psyllium och Fiberhusk är samma sak – malda/pulvriserade frön.

Magnus & Jenny

Malin 7 oktober, 2014 21:54 - Svara

Hej! Går det bra att använda stavmixer istället för matberedare? Och 40g kokosolja, hur mycket är det om en mäter upp med tsk/msk/dl? Mvh Malin

undervarttak 8 oktober, 2014 15:17 - Svara

Hej Malin

Ja det går säkert att använda stavmixer men blir nog väldigt jobbigt… Inget vi skulle rekommendera. 40 gram motsvarar ungefär 2 msk kokosolja.

Magnus & Jenny

Emelie 18 september, 2015 14:13 - Svara

Hej jag ska göra dubbel sats pajdeg men jag kan tyvärr inte räkna ut vad det blir om man dubblar 0,5 dl sesamfrön? Och vad det blir om man dubblar 40 gram kokosolja? Lust att hjälpa mig att räkna ut det?

undervarttak 20 september, 2015 16:42 - Svara

Hej Emelie

0,5 dl * 2 = 1 dl sesamfrön.
40 gram * 2 = 80 gram kokosolja (vilket även motsvarar 80 ml).

Magnus & Jenny

Jessica 17 januari, 2016 22:47 - Svara

Hej!
Fantastisk sida, som är verkligt inspirerande!
Jag har en sambo som är allergisk mot nötter, och undrar vad jag bör byta ut mandelmjölet mot i era recept?
MVH
Jessica

undervarttak 30 januari, 2016 19:45 - Svara

Tack snälla för dina fina ord om vår sida Jessica!

Det är inte så lätt att svara på din fråga då olika typer av mjöl har olika typer av egenskap och smak. Om man önskar byta ut mandelmjöl i ett recept mot kokosmjöl så får man enbart ta en tredjedel av mängden som står angivet i receptet och kanske även tillsätta lite vatten. Det går alltså att byta i många recept men det är inte helt självklart (och både konsistens och smak kan förändras).

Magnus & Jenny

Reidun Lönn 16 januari, 2017 08:29 - Svara

Hej, måste man göra pajdegen i en matberedare?

undervarttak 16 januari, 2017 19:35 - Svara

Hej Reidun

Nej det måste man inte men det är väldigt lätt och smidigt.

Magnus & Jenny

Elin 2 februari, 2017 09:55 - Svara

Hej! Hur länge håller sig degen i kylskåp om man vill förbereda för en annan dag?

undervarttak 5 februari, 2017 12:47 - Svara

Hej Elin

Den håller sig i flera dagar. Vi har inte provat mer än två men det var absolut inga konstigheter.

Magnus & Jenny