Ingredienser

Pannkaksringar

Receptet är för 10-12 ringar

3 st ägg
3 msk smält kokosolja
1,25 dl kokosmjölk
1 tsk kanel
1 nypa havssalt/himalayasalt
3 msk kokosmjöl
2 st äpplen

Kokosolja att steka i

Pannkaksringar 3

Pannkaksringar med äpple

Så här gör du
 

  • Smält kokosoljan
  • Vispa samman ägg, smält kokosolja, kokosmjölk, kanel och havssalt i en bunke
  • Tillsätt kokosmjölet och vispa samman
  • Låt smeten vila ca 5 minuter så att den tjocknar något
  • Förbered äpplena
  • Ta bort kärnhuset och skala äpplena
  • Skär dem till äppelringar (0.5-1 cm tjocka)
  • Sätt på stekpannan på något lägre temperatur än medel och klicka i lite kokosolja
  • Doppa en äppelring åt gången i pannkaksmeten och vrid den försiktigt runt så att det fastnar smet på hela äppelringen (Detta moment är något kletigt men vi lovar att det är värt besväret!!)
  • Lägg dem sedan direkt i stekpannan
  • Stek dem någon minut på varje sida tills de blir gyllene

Pannkaksringar 1

Pannkaksringar 2

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus mejerifritt glutenfritt Paleo recept
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Sara 2 juni, 2015 20:17 - Svara

Det sa bara smask så hade mina barn ätit upp alla och ville ha mer. Så gott, fast vi tog mer kanel för barnen är tokiga i kanel. Det svåraste är att låta dom ligga stilla i pannan så att smeten stelnar innan man vänder dom, man vill ju gärna vara där och peta lite.

undervarttak 4 juni, 2015 09:00 - Svara

Hej Sara

Underbart att höra, tack!

Magnus & Jenny

Caroline 4 januari, 2016 00:32 - Svara

Hej!
Går dessa att spara och äta senare eller måste de ätas på en gång för att vara goda? Jag är på jakt efter bra mellanmål att ha med till jobbet.
Mvh, Caroline