Paleoskafferiet

Pizzabullar

undervarttak ,

Author: undervarttak

Ingredienser

Pizzabullar

Receptet är för 12-15 bullar

Fyllning
3 dl finkrossade tomater
125 gram bacon
1 "kruka" färsk basilika
1 st ägg
Efter tycke & smak orogano och/eller pizzakrydda
Pizzabullar

Pizzabullar

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Blanda alla de torra ingredienserna väl i en bunke
  • Separera tre ägg och häll vitorna i bunken
  • Vispa ihop med hjälp av elvispen
  • Häll på det kokande vattnet och vispa ihop till en deg
  • Knåda ihop degen till en klump och lägg på ett bakplåtspapper
  • Lägg ytterligare ett bakplåtspapper på degen och kavla ut till en rektangel
  • Dra bort det övre bakplåtspappret
  • Bred på de finkrossade tomaterna
  • Strö över lite oregano eller pizzakrydda
  • Dela baconen i mindre bitar och fördela över deg, tomat och kryddor
  • Bryt av bladen från den färska basilikan och fördela även dessa
  • Rulla ihop till en rulle
  • Skär rullen i ca 2 cm breda bitar
  • Smörj en muffinspåt med lite kokosolja
  • Lägg bullarna i formarna
  • Vispa upp ägget och pensla bullarna
  • Grädda bullarna i ugnen i ca 45 minuter

Pizzabullar1

pizzabullar2
Nu kan du njuta av härliga Pizzabullar, perfekta att ta med på dina utflykter!
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus pizza Paleo paleorecept recept Sverige glutenfri glutenfritt paleoblogg matblogg
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Annicka Johansson 4 augusti, 2014 14:29 - Svara

Supergoda bullar men vad gör jag med gulorna som blir över? Tips?

undervarttak 5 augusti, 2014 18:19 - Svara

Hej Annicka

Tack vad roligt att du tycker om Pizzabullarna.

Äggulorna kan man ha en extra i majonnäsen, några i omeletten eller i äggröran.

Hälsningar

Magnus & Jenny

Malin 16 augusti, 2014 16:21 - Svara

Det låter supergott! Skall pröva detta imorgon. Har ni använt degen till en stor vanlig pizza någon gång? Jag letar fortfarande förtvivlat efter ett bra alternativ till en vanlig deg. Jag tycker inte alls om mjuka, äggiga bottnar.

För övrigt ville jag bara säga att ni har en jättefin blogg.
Hälsningar
Malin

undervarttak 16 augusti, 2014 16:40 - Svara

Hej Malin

Tack för dina fina ord om vår blogg!

Vad roligt att du ska prova dessa goda Pizzabullar imorgon! Vi har inte gjort pizzabotten av denna degen själva men andra har meddelat att det fungerar utmärkt, tycker dock att du ska förgrädda degen innan fyllningen läggs på.

En variant på pizzabotten är vår Meatza pizza – här är det vanlig köttfärs som är botten, hur gott som helst och väldigt enkelt. Gå gärna in på receptet och läs mer: http://www.paleoskafferiet.se/meatzapizza/

Hälsningar
Magnus & Jenny

Malin 16 augusti, 2014 22:37 - Svara

Tack för svaret. Jo det hade jag nog tänkt att förgrädda botten. Hör av mig hur det blir. Jag har läst en hel del om dessa ”färsbottnar (både nötfärs och kycklingfärs) men jag vet inte om det är riktigt min grej. Hamburgarna som jag gör av kycklingfärs tycker jag inte alls är särskilt goda (barnen tycker att de är jättebra). Det är helt enkelt svårt att ändra sin smak när man ÄLSKAR mjölbotten på pizzan eller att byta ut mjölpastan mot alternativ. Jag har andra alternativ som också smakar gott men der är helt enkelt en annan grej. Kolhydrater blir man verkligen helt fast i.

Har ni barn och äter det som ni lagar? Min son som är tio år tycker bara om mjölmat och avskyr verkligen allt som är fett. Det är världens kamp att få i honom mat som han blir mätt av. Han äter inget smör, ingen majo inga feta såser. Han tycker att det är jätteäckliga och inte för att det är fett utan för att han helt enkelt inte tycker om dem. Jag vet inte vad jag skall göra?????!!!!!

Jag provar i alla fall era pizzabullar imorgon med mitt älsklingtillbhör sardeller. Jag tycker sältan är fantastisk. Bacon är också urgott men det tycker jag bara om när det är knaprigt.

Hälsningar från LCHF-öknen Tyskland

Malin

undervarttak 26 augusti, 2014 15:00 - Svara

Hej Malin

Vi förstår vad du menar med olika botten till Pizza – men lovar, Meatza är jättegott!

Nej vi har inga barn.

Hälsningar
Magnus & Jenny

Malin 27 augusti, 2014 09:36 - Svara

Hej igen!
Jag lovar att prova meatza. Pizzabullarna blev i alla fall jättegoda. Tyvärr sjönk den ena sorten ihop (er variant) när jag tog ut dem ur ugnen. Jag gjorde även hälften med en fyllning av sardeller, oliver, vanlig fet ost och lite parmesan. De höll formen bättre. Båda blev väldigt goda men jag föredrar nog varianten med ost.

Hälsningar
Malin

Malin 29 augusti, 2014 08:41 - Svara

Provade meatza igår (tog kalkonfärs) men det var tyvärr inte min grej alls. Jag skrapade av ”fyllningen” och åt bara den. Gott det också.
Hälsningar
Malin

undervarttak 29 augusti, 2014 14:42 -

Vad tråkigt att du inte gillade den Malin – men gott men fyllning också ;)

Magnus & Jenny

Linnea 2 september, 2014 13:44 - Svara

Hej! Det smarrigt ut. Tror ni att man kan använda degen och fylla med kanelbullefyllning och göra kanelbullar?

angelina 14 oktober, 2014 23:56 - Svara

Kan man använda något annat än psyllium husk? mvh

undervarttak 15 oktober, 2014 18:56 - Svara

Hej

Vi har läst om att det ska gå att ersätta psyllium husk med kokosmjöl (1 msk psyllium husk ersätts med 1 msk kokosmjöl), men vi har inte provat detta själva. Misstänker dock att det kommer att bli ett kompaktare resultat. Kanske att man också behöver en extra äggvita…

Magnus & Jenny

Mikaela 10 mars, 2015 14:43 - Svara

Hej,

Går dessa att frysa in och ta fram vid tillfälle? :-)

Hälsningar
Mikaela

Mikaela 11 mars, 2015 12:37 - Svara

Hej, Tack för snabbt svar! :)
Då ska dessa testas inom en snar framtid. :)
Hälsningar Mikaela

Eva 13 mars, 2015 14:32 - Svara

Hej, kan jag använda annat mjöl än mandelmjöl? T ex kokos, durra eller rismjöl. Eller majsmjöl?
Hälsningar
Eva

undervarttak 14 mars, 2015 12:35 - Svara

Hej Eva

Det bör fungera med kokosmjöl MEN olika mjölsorter har olika egenskaper. Man får enbart ta en tredjedel av kokosmjölet mot angiven mängd i receptet och kanske att du även behöver tillföra lite extra vätska.

Magnus & Jenny

Eva 8 maj, 2015 09:21 - Svara

Hej!
Ska prova dessa idag! Imorgon behövs det utflyktsmat och tänkte att pizzabullar vore en bra idé. Just nu är Paleobanankaka i ugnen men när den är klar blir det pizzabullar. Allt lite spännande att prova era recept, ibland lyckas jag och det blir jättebra men ibland blir det mindre lyckat och inte så poppis här hemma… Håll tummarna för mig!

undervarttak 9 maj, 2015 09:53 - Svara

Hej Eva

Härligt att prova nya recept! Stort lycka till och hoppas ni får en underbar utflykt.

Magnus & Jenny

Eva 11 maj, 2015 10:21 - Svara

Hej igen!

Gjorde pizzabullarna och de blev jättegoda i smaken men vi tyckte att de blev lite svampiga. Jag tycker ofta att det blir lite svampigt när man bakar med mandelmjöl, har ni något tips för att det inte ska bli det?
Tack!!

undervarttak 12 maj, 2015 17:41 - Svara

Hej Eva

Det är väldigt svårt att jämföra ”vanliga” bakverk med bakverk inom Paleo. Det kan blir lite den känslan.

Magnus & Jenny

Gunilla 24 juli, 2016 16:10 - Svara

Hej!
Tack för bra recept överlag och en bra hemsida.
Vill dock fråga vad jag kan tänkas gjort fel då min deg blev lite mer som en smet och inte en deg då jag skulle göra pizzabullarna. Det var därför svårt att rulla ihop bullarna. Sedan undrar jag om era recept är baserade på temperaturen i varmluftsugn eller ”vanlig ugn”?
Med vänlig hälsning Gunilla

undervarttak 2 augusti, 2016 13:36 - Svara

Hej Gunilla

De är lite smetiga men det går att rulla. Det enda vi kan komma på är om du använt hela psylliumfrön istället för husk, då kommer det att bli väldigt ”smetigt”.

Vi använder vanlig ugn.

Magnus & Jenny

Erika 28 april, 2017 18:07 - Svara

Hej.
Jag har en fråga har gjort pizzabullar och kalelbullar på erat resept. Men min deg går inte ihop. Kan inte arbeta den. Den är rinnig. Varför ?

undervarttak 11 maj, 2017 09:36 - Svara

Hej Erika

Så tråkigt att det inte blir bra, kanske behöver du tillsätta lite extra kokosmjöl tills den blir mer fast.

Magnus & Jenny