Ingredienser

Snabb pumpaskål

För 2 personer

Tillagninsgtid:

20 minuter

300 g butternut pumpa
1 tsk färsk ingefära
1 tsk gurkmeja
1 nypa himalayasalt/havssalt
70 g bladspenat
1 msk pressad citron

Ghee, animaliskt fett eller kokosolja att steka i

Eventuell topping
Efter tycke & smak mandel

Vid AIP uteslut mandel.

Pumpaskål

Snabb pumpaskål

Snabbt, enkelt, gott och näringsrikt. Denna pumpaskål passar fint till frukost (blir en härligt solgul morgon), mellanmål eller som en lättlunch.

Så här gör du

  • Skala och dela pumpan i mindre bitar
  • Skala och riv ingefära fint
  • Stek pumpan i lite (t.ex.) ghee på hög värme i ca 5 minuter
  • Häll på den rivna ingefäran, gurkmejan och saltet och stek samman ytterligare någon minut
  • Häll över bladspenaten och stek samman tills spenaten mjuknat
  • Pressa över citronen och rör om
  • Nu är det klart att servera

 
Häll upp i skålar, toppa med lite mandel och Njut!
 
Paleo så gott och så enkelt
Jenny & Magnus pumpa aip Paleo paleofrukost paleorecept
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken