Ingredienser

Strikta Paleokakor

Receptet är för ca 14 kakor

Strikta Paleokakor

Strikta Paleokakor

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Mosa bananen med en gaffel
  • Vispa ägg och banan pösigt i en bunke
  • Skala och riv ner ingefäran (ta bort alla trådar som blir, dessa kan man spara och brygga te på)
  • Tillsätt kokosmjölk och vatten
  • Blanda de torra ingredienserna samt kokosen (utan mandeln) och vispa ner i smeten
  • Vispa till en deg
  • Låt degen vila i 30 minuter i kylen
  • Hacka mandeln och lägg på ett fat
  • Ta ut degen ur kylen och rulla degen till små bollar
  • Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper
  • Tryck till varje boll med en gaffel. Doppa gaffeln i lite vatten mellan varje tryck så att den inte fastnar i degen
  • Ta en kaka åt gången, vänd upp och ner och tryck försiktigt i den hackade mandeln så att den fastnar på kakan
  • Lägg tillbaka på plåten
  • Grädda kakorna i övre delen av ugnen i 15 minuter, tills de fått fin färg
  • Låt kakorna svalna på galler

 
Njut dina Strikta Paleokakor tillsammans med en kopp te eller varför inte en god Paleokaffedrink.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus kaka kaffe fika Paleo recept
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Martin Mikaelsson 11 januari, 2015 16:05 - Svara

Kan man använda detta recept om jag vill prova göra schackrutor? Eller kan ni tipsa mig om hur man gör en mördeg på samma sätt?

undervarttak 11 januari, 2015 17:55 - Svara

Hej Martin

Man kan absolut använda detta men smaken kommer inte bli samma. Man får vara lite försiktig när man baka inom Paleo och sedan jämföra det med ”vanligt” bakande – det är två helt skilda saker.

Magnus & Jenny

Beatrice 25 januari, 2015 12:04 - Svara

Vet ni ungefärligt kaloriinnehåll i dessa små kakor?

undervarttak 29 januari, 2015 12:54 - Svara

Hej Beatrice

För alla 14 kakorna så är kalori innehållet ungefär 2200 kalorier. Ett tips är att besöka sidan http://www.kostbevakningen.se/ här kan du se kalorier, fett, kolhydrater och protein på en råvara eller ett helt recept. Bara att kopiera receptet (ingredienserna) och klistra in i den tomma rutan till vänster hos kostbevakning.

Hälsningar
Magnus & Jenny

Ida 27 mars, 2015 15:04 - Svara

Hej! Kan man använda ingefära i pulverform?
:) super recept har ni på sidan, vi har kört många av dem redan o dom flesta funkar riktigt bra :)

undervarttak 30 mars, 2015 10:21 - Svara

Hej Ida

Ja det går jättebra.

Magnus & Jenny

Martin Mikaelsson 6 maj, 2015 15:54 - Svara

Nu var det ett tag jag la in en kommentar angående att försöka testa göra schackrutor men mycket utav jobbet kom i vägen. Ska göra ett försök på lördag nämligen. Jag hör av mig och berättar sen hur det gick :-)

David 24 juni, 2015 22:19 - Svara

Hej. Är det meningen att kakorna ska vara hårda? Efter 15 minuter så är mina väldigt mjuka och jag ser inte att de har fått någon färg.

undervarttak 8 juli, 2015 20:45 - Svara

Hej David

Kakorna blir inte hårda.

Magnus & Jenny

Jonas 7 september, 2016 17:07 - Svara

Hej.
Har ni testat att ha i kakao eller dylikt? Vad har ni använt och hur blev det?

undervarttak 21 september, 2016 12:33 - Svara

Hej Jonas

det fungerar säkert att ha i kakao, passar ju med övriga smaker i kakan!

Magnus & Jenny