
Strikta Paleokakor
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader
- Mosa bananen med en gaffel
- Vispa ägg och banan pösigt i en bunke
- Skala och riv ner ingefäran (ta bort alla trådar som blir, dessa kan man spara och brygga te på)
- Tillsätt kokosmjölk och vatten
- Blanda de torra ingredienserna samt kokosen (utan mandeln) och vispa ner i smeten
- Vispa till en deg
- Låt degen vila i 30 minuter i kylen
- Hacka mandeln och lägg på ett fat
- Ta ut degen ur kylen och rulla degen till små bollar
- Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper
- Tryck till varje boll med en gaffel. Doppa gaffeln i lite vatten mellan varje tryck så att den inte fastnar i degen
- Ta en kaka åt gången, vänd upp och ner och tryck försiktigt i den hackade mandeln så att den fastnar på kakan
- Lägg tillbaka på plåten
- Grädda kakorna i övre delen av ugnen i 15 minuter, tills de fått fin färg
- Låt kakorna svalna på galler
Njut dina Strikta Paleokakor tillsammans med en kopp te eller varför inte en god Paleokaffedrink.
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus kaka kaffe fika Paleo recept
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se
Martin Mikaelsson 11 januari, 2015 16:05 -
Kan man använda detta recept om jag vill prova göra schackrutor? Eller kan ni tipsa mig om hur man gör en mördeg på samma sätt?
undervarttak 11 januari, 2015 17:55 -
Hej Martin
Man kan absolut använda detta men smaken kommer inte bli samma. Man får vara lite försiktig när man baka inom Paleo och sedan jämföra det med “vanligt” bakande – det är två helt skilda saker.
Magnus & Jenny
Beatrice 25 januari, 2015 12:04 -
Vet ni ungefärligt kaloriinnehåll i dessa små kakor?
undervarttak 29 januari, 2015 12:54 -
Hej Beatrice
För alla 14 kakorna så är kalori innehållet ungefär 2200 kalorier. Ett tips är att besöka sidan http://www.kostbevakningen.se/ här kan du se kalorier, fett, kolhydrater och protein på en råvara eller ett helt recept. Bara att kopiera receptet (ingredienserna) och klistra in i den tomma rutan till vänster hos kostbevakning.
Hälsningar
Magnus & Jenny
Ida 27 mars, 2015 15:04 -
Hej! Kan man använda ingefära i pulverform?
🙂 super recept har ni på sidan, vi har kört många av dem redan o dom flesta funkar riktigt bra 🙂
undervarttak 30 mars, 2015 10:21 -
Hej Ida
Ja det går jättebra.
Magnus & Jenny
Martin Mikaelsson 6 maj, 2015 15:54 -
Nu var det ett tag jag la in en kommentar angående att försöka testa göra schackrutor men mycket utav jobbet kom i vägen. Ska göra ett försök på lördag nämligen. Jag hör av mig och berättar sen hur det gick 🙂
undervarttak 6 maj, 2015 18:03 -
Hej Martin
Toppen!
Magnus & Jenny
David 24 juni, 2015 22:19 -
Hej. Är det meningen att kakorna ska vara hårda? Efter 15 minuter så är mina väldigt mjuka och jag ser inte att de har fått någon färg.
undervarttak 8 juli, 2015 20:45 -
Hej David
Kakorna blir inte hårda.
Magnus & Jenny
Jonas 7 september, 2016 17:07 -
Hej.
Har ni testat att ha i kakao eller dylikt? Vad har ni använt och hur blev det?
undervarttak 21 september, 2016 12:33 -
Hej Jonas
det fungerar säkert att ha i kakao, passar ju med övriga smaker i kakan!
Magnus & Jenny
Marcela 2 augusti, 2018 19:30 -
Hej
Undrar hur och om dessa kakor kan förvaras?
Med vänlig hälsning, Marcela
undervarttak 9 augusti, 2018 19:42 -
Hej Marcela
Dessa bör ätas färska.
Magnus & Jenny