Ingredienser

Strömmingslåda

För 4 personer

500 gram strömming
Efter tycke & smak dijonsenap
Efter tycke & smak himalayasalt/havssalt
Efter tycke & smak vitpeppar
3 dl kokosmjölk
3 dl finkrossade tomater
1-2 dl hyvlad mandel (ska täcka lådan)*
Efter tycke & smak kokosolja

*Man kan även använda hackad mandel eller utesluta detta helt.

Strömmingslåda med dijonsenap och tomatsås

Strömmingslåda med dijonsenap och tomatsås

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Klipp bort ryggfenan på strömmingsfiléerna
  • Lägg upp filéerna med skinnsidan nedåt
  • Bred på dijonsenap
  • Salta och peppra
  • Strö över hackad dill
  • Rulla ihop och lägg i en ugnsform smord med kokosolja
  • Vispa ihop kokosmjölk och finkrossade tomater i en bunke
  • Häll blandningen över Strömmingen
  • Strö på hyvlad mandel
  • Grädda Strömmingslådan mitt i ugnen i ca 40 minuter

Strömmingslåda 1
Ät och njut din Strömmingslåda tillsammans med t.ex. blomkålsris, nykokta grönsaker eller varför inte broccolimos och en härlig sallad.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo fisk recept paleorecept matblogg
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore

Maud E Mellstrom 30 juli, 2014 22:13 - Svara

resten av tillagningen verkar saknas. När kommer tomater och mandel?

Maud E Mellstrom 30 juli, 2014 22:14 - Svara

hela tillagningen verkar inte vara med! tomatsåsen och mandeln, var kommer den?

undervarttak 31 juli, 2014 14:30 - Svara

Hej Maud

För att ”komma in” på receptet eller ett inlägg så behöver man klicka på rubriken. När man gjort detta ser man hela receptet eller inlägget.

Magnus & Jenny