Ingredienser

Tortilla chips

För 4 personer

Tortilla chips

Tortilla chips

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 150 grader
  • Mät upp mandelmjölet i en stor bunke
  • Separera äggen och häll vitorna över mandelmjölet
  • Tillsätt saltet och de övriga kryddorna
  • Vispa med elvispen till en deg använd handkraft på slutet och forma degen till en boll
  • Dela degen på mitten, räcker till två plåtar
  • Kavla ut degen, en del åt gången mellan två bakplåtspapper, tunt, tunt
  • Dra bort det översta bakplåtspappret
  • Skär med en kniv ut mönstret på tortilla chipsen så att det går lätt att dela dem när det är färdiggräddade
  • Grädda chipsen i övre delen av ugnen i 10-15 minuter (beroende på tjocklek) chipsen ska bli något gyllenbruna
  • Ta ut och bryt isär dem och låt de svalna på galler

Tortilla Chips1

Tortilla Chips2
Njut av heta tortilla chips till din tacos, på picknicken eller till tapas. Omtyckta av alla, stora som små!
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Tortillachips tacochips Recept Paleo Paleorecept sverige
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Therese 4 september, 2014 21:19 - Svara

Hejsan! Går det att använda något annat mjöl än mandelmjöl? (allergi)

undervarttak 10 september, 2014 20:45 - Svara

Hej Therese

Är det enbart mandel du är allergisk mot? Det fungerar säkert med hasselnötsmjöl eller något frömjöl (fast smaken och konsistensen kan förändras). Prova gärna och meddela hur det gick.

Magnus & Jenny

Ida 10 oktober, 2014 10:42 - Svara

Detta ska jag prova att baka idag, har tänkt på det så länge men idag prioriteras det! Härliga Tacofredag!

undervarttak 10 oktober, 2014 13:45 - Svara

Hej Ida

Vad roligt att du ska prova dessa, så goda!

Magnus & Jenny

Pamsan 13 oktober, 2014 14:23 - Svara

Gjorde dessa förra helgen. Vilken lycka. De var så otroligt goda. Har saknat att äta något knaprigt som dessutom har god, kryddig smak. Fungerar ju perfekt som snacks. :)

undervarttak 13 oktober, 2014 18:57 - Svara

De är helt underbart goda! Ja helt perfekt som snacks! Man kan ändra kryddning efter smak och humör, prova gärna med pepparkakskrydda :)

Magnus & Jenny

Alejandra von Winterfeldt 2 november, 2014 20:33 - Svara

Gjorde de här i fredags…wow supergoda! och jag har ingen alergi eller whatsoever som jag vet om, har bara hittat till Er sida o andra paleo sidor när jag letade recept och har börjat arbeta in mer o mer ”paleo” recept i våra liv…för att det känns nyttigt och dessutom är det ju så gott allting…i alla fall hittills…tack för alla härliga recept och en fin sida! Jo, jag hade lite riven parmesan ost i receptet, inte paleo, och vidare lät jag dem ligga kvar i ugnen en stund till på låg temperatur (ca 60 grader), så de skulle bli riktigt knapriga…de i mitten var inte helt knapriga i min smak efter rekomenderad tid, o de blev riktigt tunna o knapriga och dundergoda! Tack igen! Mvh
Alex från Mallorca

undervarttak 3 november, 2014 13:40 - Svara

Hej Alejandra

Ren och naturlig kost är fantastiskt, både gott och välgörande!

Vad roligt att du gillar chipsen, och dina tillägg låter underbart.

Magnus & Jenny

Bente 2 november, 2014 20:51 - Svara

Blir det som pepparkakor då,har inte hittat nått bra recept på just pepparkakor.

Ann-sofie 9 januari, 2015 18:08 - Svara

Eftersom tacos ofta är en stående fredagsfavorit i vår familj ville jag testa något nytt.
Provade idag dessa otroligt goda tortillachips!!
Var lite orolig att dom inte skulle bli knapriga, men så underbart goda och kryddiga dom blev.
Tusen tack för ett supergott recept
Kram

undervarttak 11 januari, 2015 17:48 - Svara

Så roligt att höra Ann-Sofie, tack snälla!

Magnus & Jenny

Emelie 19 januari, 2015 14:41 - Svara

Äntligen hittade jag dessa chips. Har ni testat att förvara dem i ett par dagar? Jag vill inte riskera att de mjuknar, men jag vill ändå hinna göra dem i god tid inför en fest på lördag. En plåtburk borde funka va, eller har ni annat tips?

undervarttak 19 januari, 2015 20:11 - Svara

Hej Emelie

Vad roligt att du hittat till våra goda chips!

Om de förvaras torrt, t.ex. i en plåtburk så ska de hålla sig (men om de kan dra år sig fukt blir de mjuka). Vi har gjort pepparkakor på samma bas (fast andra kryddor :)) och de håller gott och väl i någon vecka.

Hälsningar
Magnus & Jenny

Sandra 4 februari, 2015 15:39 - Svara

Gjorde precis dessa till fredagens kyckling fajitas, blev ju så goda! Även sonen godkände chipsen! Tusen tack för alla härliga recept!!

undervarttak 4 februari, 2015 15:51 - Svara

Underbart att höra Sandra, tack!

Magnus & Jenny

Fröken Nilsson 27 februari, 2015 18:48 - Svara

Testar att baka dessa idag!! Va ”rädd” att degen skulle vara knepig att kavla men gick väldigt smidigt :) doftar väldigt gott här nu!!

undervarttak 1 mars, 2015 16:28 - Svara

Vad roligt att höra, ja de är hur goda som helst :)

Magnus & jenny

Mikaela 19 mars, 2015 14:44 - Svara

Hej,
Har precis gjort det här underbara receptet.
Dock hade jag väldiga problem med att bakplåtspappret ”fastade” på undersidan av chipsen. Vilket resulterade i att dom var väldigt svåra att få bort från pappret när dom var färdiga samt att man fick bryta ner dom i väldigt små bitar för att få bort allt papper.

Tips på vad jag kan ha gjort för fel? För verkar bara som om detta har hänt mig.

Tack på förhand.

Hälsningar
Mikaela

Elisabeth 30 september, 2015 15:56 - Svara

Hej!
Gjorde dessa idag tyckte att tiden de skulle vara inne i ugnen var alldeles för kort. Hade den 1:a plåten inne dubbelt så länge och den 2:a höjde jag värmen till 175 grader. Undrar hur du kan få dem så jämna och fina i kanterna?

undervarttak 20 oktober, 2015 19:50 - Svara

Hej Elisabeth

Misstänker att du behöver göra dem tunnare, då stämmer tiden :)

Vi skär dem med en ”Pizzakniv”.

Magnus & Jenny

Emel 10 november, 2015 22:32 - Svara

Så underbart goda, provade att mala sesamfrön, linfrön, hasselnötter, mandel,cashew, (tog det jag hittade hemma) blev jätte gott!!
Tog i lite ingefära också, blev lite extra sting i smaken.

undervarttak 24 november, 2015 17:38 - Svara

Underbart att höra Emel! Och tack snälla för det fina tipset :)

Magnus & Jenny

Christoffer 20 november, 2015 16:04 - Svara

Hej Under vårt tak!
Måste bara först tacka för en fantastisk sida! Jag som håller på med CrossFit så är detta en given sida att ha som bokmärke.
Frågan lyder: Hur lång tid brukar det i regel ta för start till mål?

Med önskan om en god helg!

undervarttak 24 november, 2015 17:32 - Svara

Hej Christoffer

Tack snälla för dina fina ord om oss, vad glada vi blir!

Kan tänka att det tar ungefär 30 minuter allt som allt.

Magnus & Jenny

Kiki 21 mars, 2016 11:04 - Svara

Detta var tame f..n det godaste jag ätit!!
Blir till att låsa in mandelmjölet och ge nyckeln till sambon annars kommer jag stå på nätterna och baka dessa

undervarttak 21 mars, 2016 11:24 - Svara

:) :) :) Underbart Kiki – tusen tack!

Magnus & Jenny

Marina 7 april, 2016 12:43 - Svara

Laget disse i dag

Marina 8 april, 2016 15:56 - Svara

Ser at deler av min kommentar ikke kom med

undervarttak 11 april, 2016 09:56 - Svara

Hej Marina

Då får du komplettera kommentaren :)

Magnus & Jenny