Paleoskafferiet

Valnötsbröd

undervarttak

Author: undervarttak

Ingredienser

Valnötsbröd

Receptet är till ett bröd.
 
Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 175°
  • Klä en brödform på cirka 2 liter med bakplåtspapper
  • Kör linfrö i en kraftig mixer eller matberedare, till ett fint mjöl
  • Blanda linfrömjölet med psyllium, salt, bakpulver, brödkryddor och valnötter i en bunke
  • Vispa ihop ägg, kokosmjölk och vatten i en annan bunke, och rör sedan ner blandningen i de torra ingredienserna tills det blir en slät smet
  • Häll smeten i formen. Skaka gärna formen lite så att det inte blir några luftfickor i botten
  • Baka i nedre delen av ugnen i 80 minuter

 
Stjälp sedan upp brödet ur formen och låt det svalna invirat i en handduk så blir ytan torr och fin.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus

Maria 30 juli, 2014 12:04 - Svara

Hej, supergott bröd. Bakar med de frön o nötter jag har hemma o det blir alltid lika bra. Har även i russin, tycker det höjer smaken. Superfin hemsida ni har o tack för alla fina recept o tips. Varma sommarkramar

undervarttak 31 juli, 2014 14:28 - Svara

Hej Maria

Så roligt att höra! Härligt när man kan ta vad man har hemma, bra ide med russin.

Magnus & Jenny

Elisabeth 12 augusti, 2014 10:40 - Svara

Hej!
Hur länge i ugnen?

undervarttak 12 augusti, 2014 11:29 - Svara

Hej Elisabeth

Baka i nedre delen av ugnen i 80 minuter. Om du klickar på rubriken ”Valnötsbröd” så ser du hela receptet.

Magnus & Jenny

Elisabeth 12 augusti, 2014 16:29 - Svara

Tusen tack!

Åsa 5 december, 2014 00:29 - Svara

Hej!
Uptäckte er sida och är helt fast! :) Har ätit LCHF en tid, men tänker mig testa detta med paleo. Ni har verkligen gett mig en massa tips och idéer. Tack!
En liten fråga bara psyllium husk, är det samma som fiber husk, eller var hittar man detta? Finns det i vanlig matbutik?
Hälsningar från Småland

undervarttak 5 december, 2014 16:21 - Svara

Hej Åsa

Välkommen in Under vårt tak! Vad roligt att du är nyfiken på Paleo.

Ja, Fiberhusk och Psylliumhusk är samma sak. Något av dem, eller båda, finns oftast i vanliga butiker.

Magnus & Jenny

Terese 15 december, 2014 12:25 - Svara

Hej,
tack för en bra och inspirerande sida! Tänkte att jag skulle baka det här brödet till jul. Undrar om det går att frysa?

undervarttak 15 december, 2014 14:13 - Svara

Hej Terese

Tack snälla för dina fina ord! Ja det går utmärkt att frysa.

Magnus & Jenny

Ellinor 12 februari, 2015 10:55 - Svara

hej

Kan man äta så mycket linfrön? Det bildas ju blåsyra (cyanid) av krossade linfrön.

Ellinor

undervarttak 16 februari, 2015 09:33 - Svara

Hej Ellinor

Du kan självklart byta ut linfrö mot något annat frö om du önskar.

Magnus & Jenny

Ellen 16 mars, 2015 11:34 - Svara

Hej!

Supergott med nötterna som dyker fram här och var. Dock blir det alltid lite slemmigt inuti, blir det så för er? Om inte, några tips på vad jag kan göra för att komma undan det?

Ha det fint!

undervarttak 18 mars, 2015 16:24 - Svara

Hej Ellen

Vad roligt att du tycker om brödet.

Misstänker att du har för kort tid i ugnen eller för mycket dig i förhållande till formens storlek. Prova alltid med sticka innan du tar ut brödet ur ugnen.

Magnus & Jenny

Pär 21 september, 2015 21:30 - Svara

Angående linfrön och blåsyra, så står det på förpackningen till krossade linfrön att giftet förstörs vid upphettning. Så 80 minuter i ugnen bör ju göra susen! :)

Liv 24 november, 2015 18:32 - Svara

Hei..
Dette er en super fin blogg og hjemmeside. Nå prøver jeg ut valnøttbrødet, så nå er jeg spent på hva det vil smake når det er freidig

undervarttak 25 november, 2015 10:36 - Svara

Tack snälla Liv, vad glada vi blir över dina fina ord!

Magnus & Jenny