Bakade betor
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader
 - Finhacka schalottenlöken och blanda med olja, vinäger och senap till en dressing
 - Smaka av med havssalt och peppar
 - Tvätta av och borsta betorna och lägg dom i en ugnssäker form med havssalt på botten
 - Baka betorna i ca 40 minuter (beroende på storlek) tills de känns mjuka med en provsticka
 - Låt betorna svalna något och skala dem med fingrarna eller med en kniv
 - Skär dem i bitar eller i skivor
 - Häll över dressingen och strö över den finhackade persiljan
 - Salta och peppra efter smak
 - Låt betorna stå i rumstemperatur i ca 1 timme så att smakerna får mogna innan servering
 
Ät och Njut dina Bakade betor tillsammans med en god köttbit eller som tillbehör på buffébordet.
 
Tips: Passar utmärkt på Julbordet då det påminner om Rödbetssallad i smaken.
 
Paleo så gott och så enkelt!
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
 

paleo recept jul mejerifritt laktosfritt glutenfritt

							