Broccolipaj
En matig och god paj med många härliga smaker!
Så här gör du
Pajdeg
- Sätt ugnen på 175 grader
 - Mixa mandelmjöl och skalade sesamfrön i en matberedare med knivbladen
 - Tillsätt psylliumhusk, havssalt, kokosolja och ägget och mixa igen till en deg
 - Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel
 - Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter tills det fått lite färg
 
 
Fyllning och äggstanning
- Dela broccolin i mindre buketter och förkoka dem i 3-4 minuter
 - Skala och hacka löken, skiva svampen
 - Bryn samman lök och svamp i en stekpanna
 - Dela baconet i mindre bitar och stek med i några minuter
 - Fördela röran i pajskalet
 - Lägg i de förkokta broccolibuketterna
 - Dela cocktailtomaterna på mitten och fördela över pajen
 - Vispa ihop ägg och kokosmjölk till äggstanningen i en bunke
 - Smaka av med salt, svartpeppar och persilja
 - Häll äggstanningen över pajen
 - Grädda pajen i ugnen i ca 40 minuter tills äggstanningen stelnat
 
 
Är du nyfiken på fler goda pajer från Paleoskafferiet så klicka dig vidare här.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo recept paleorecept paleoblogg matblogg matpaj
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore [shoppingcarticon] och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken [shoppingcarticon]
