Ingredienser

Broccolipuckar med ingefära

Blir 9 "puckar" med måtten 5 cm i diameter och 2 cm höga.

Dekoration
Efter tycke & smak sesamfrön

Broccolipuckar

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Smält kokosoljan
  • Rör samman följande med sked i en bunke – mandelmjöl, kokosmjöl, ingefära, havssalt, smält kokosolja, ägg och kokosmjölk – till en deg
  • Mixa broccoli
  • Häll den mixade broccolin i degen och rör ihop med en sked
  • Rulla, forma och tryck till “puckarna”, lägg upp dem på ett bakplåtspapper (håll jämna storlekar)
  • Strö på sesamfrön och “tryck” lite lätt så att de fastnar
  • Grädda i ugnen under 20 – 25 minuter

1

2

3

4

Njut av underbart goda Broccolipuckar med ingefära till fikat, frukosten eller som ett tillbehör till maten. Passar till många olika sorters mat och innehåller massa nyttigheter!
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo paleorecept recept bröd baka glutenfritt
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Christine Junge 29 september, 2014 09:15 - Svara

såg att receptet på broccoli puckar finns nu. Tack! Undrar bara om det inte ska vara något bakpulver eller något annat jäsmedel i bullarna? Med vänlig hälsning, Cicki

undervarttak 29 september, 2014 11:56 - Svara

Hej Christine

Dessa är fantastiskt goda och så lätta att göra, och nej det ska inte vara något bakpulver.

Magnus & Jenny

Maja 6 oktober, 2014 18:59 - Svara

Jättegoda trots att jag använde frusen broccoli och glömde kokosmjölken 😉

undervarttak 7 oktober, 2014 18:06 - Svara

Härligt att höra Maja, tack!

Magnus & Jenny

turid 9 oktober, 2014 15:14 - Svara

Jätte goda bakade till sonen och de gick åt till mellis. MvhTurid

undervarttak 10 oktober, 2014 09:50 - Svara

Hej Turid

Vad roligt att höra, tack!

Magnus & Jenny

ellen 9 oktober, 2014 21:53 - Svara

Jag gjorde dessa ikväll och ojoj så gott! Jag vet inte varför jag fortsätter att bli förvånad över hur gott allt blir som ni gör.. Allt blir verkligen SÅ gott. Jag är så glad att ni vill dela med er. Imorgon kommer det mer länk-kärlek från min blogg till er, då om dessa broccolipuckar.

undervarttak 10 oktober, 2014 09:52 - Svara

Hej Ellen

Broccolipuckarna är verkligen fina och dessutom väldigt lätta att göra. Tack snälla för dina fina ord!

Magnus & Jenny

Johanna 11 oktober, 2014 15:25 - Svara

Så underbart goda!! Måste dubbla receptet nästa gång hehe, för dessa tar slut snabbt:D

undervarttak 11 oktober, 2014 16:23 - Svara

Så roligt att höra Johanna! Tack!

Magnus & Jenny

Ami 13 oktober, 2014 21:49 - Svara

Hej!
Går det bra att byta ut mandelmjölet mot exempelvis bovetemjöl?

Med vänlig hälsning,
Ami

undervarttak 14 oktober, 2014 17:46 - Svara

Hej Ami

Det går säkert att byta ut mandelmjölet mot bovetemjöl, vi har dock inte provat detta själva.

Magnus & Jenny

Camilla p-a 7 januari, 2015 20:25 - Svara

För variation kan man använda blomkål tex? Har ni tips på pålägg. Jag använder nu kokta ägg och majo, med stenbitsrom. Makrill i tomatsås och majo eller tonfisk och majo! 🙂

undervarttak 9 januari, 2015 11:02 - Svara

Hej Camilla

Det är bara att prova med blomkål, låter spännande! Vi har ofta avokadoröra, grönsaker, parmaskinka och liknande. Vill man ha något sött så är fikonsmör utmärkt.

Magnus & Jenny

Yvonne Hellstrand 13 april, 2015 18:59 - Svara

HEJ . JAG ÄR EN 60 ÅRING KVINNA SOM HAR ALLTID VARIT INTERESERAD ATT ÄTA RÄTT. HAR ALLDRIG PROVAT PALEO KOSTNAD. UNDRAR FINNS DET BOK I HANDEL MED INSPIRATION FRÅN ER OCK RECEPTER? VILL GÄRNA LÄRA MIG FRÅN GRUNDEN. TACK PÅ FÖRHAND FÖR SVAR. M.V.H YVONNE HELLSTRAND

Sofia 8 maj, 2015 17:59 - Svara

Hej!

Vad uppskattar ni att näringsvärdet är per puck? Tacksam för svar!

undervarttak 9 maj, 2015 09:55 - Svara

Hej Sofia

Vi kan tipsa om en fin sida som är riktigt bra för just detta: http://www.kostbevakningen.se/

Du kopierar ingredienslistan på vårt recept och klistrar sedan in den i den tomma rutan till vänster hos kostbevakning så får du all information automatiskt – toppenbra!

Magnus & Jenny

Anna-Karin 27 maj, 2015 08:02 - Svara

Går dessa att frysa och ta fram vid behov? skulle gärna göra en stor sats på en gång 🙂

undervarttak 4 juni, 2015 08:58 - Svara

Hej Anna-Karin

Ja de går att frysa, men när man bakar enligt Paleo så smakar det alltid bäst färskt.

Magnus & Jenny

Rebecka 28 maj, 2015 15:38 - Svara

Hej..!
Är det någon som testat göra i form som en limpa liksom?
Kram

undervarttak 4 juni, 2015 09:00 - Svara

Hej Rebecka

Nej det har vi inte provat men fungerar säkert utmärkt!

Magnus & Jenny

Camilla Cassegård 10 september, 2015 14:16 - Svara

Det är min andra dag som glutenfri. Fick för mig att jag skulle bli det.
Det här brödet är helt himmelskt!!
Jag fick slut på mandelmjölet så det fick bli 1 dl bovetemjöl ist, men det blev ju bra. Sedan hade jag mandelmjölk. Få prova kokosmjölk nästa gång, för det här kommer jag göra många gånger

undervarttak 20 september, 2015 16:35 - Svara

Hej Camilla

Vad roligt att det blev bra! Det är fint med recept som man kan ändra och fixa med så att det passar efter vad man har hemma 🙂

Magnus & Jenny

Amelie 18 oktober, 2015 13:55 - Svara

Hej,
Ska prova att baka dessa idag då jag och min son på 10 mån provar att utesluta gluten nu en period för att se om hans mage lugnar sig av det. (ammar nästan bara ännu) Mjölkfritt äter vi redan så då är ju paleo perfekt!
Övrig familj äter dock som vanligt så jag undrar om dessa går att frysa? Så har vi något lätt att ta upp när resten av familjen äter vanligt bröd.
Tack för en TOPPENbra blogg & massa bra recept!

undervarttak 20 oktober, 2015 19:19 - Svara

Hej Amelie

Tack för dina fina ord om vår blogg!

Ja de fungerar att frysa in, dock smakar nästan allt man bakar enligt Paleo som godast när det är nybakat.

Magnus & Jenny

Jennifer 10 maj, 2017 08:08 - Svara

Hej! Testade erat nötbröd och det var fantastiskt! Nu är jag väldigt sugen på dessa bröd. Hur länge håller dom + hur många blir det i en sats?
Keep it up!
Mvh Jennifer

undervarttak 11 maj, 2017 09:10 - Svara

Hej Jennifer

Dessa Broccolipuckar är jättegoda. Om man inte ska äta dem så bör de frysas, håller kanske två dagar annars. Det blir 9 st enligt de “mått” som vi angett i receptet – står högst upp i ingredienslistan 😉

Tack!

Magnus & Jenny

Karin 18 augusti, 2017 22:13 - Svara

Hej!
Jag äter AIP och ni skriver att man ska byta ut mandelmjölet och utesluta sesamfröna, men vad med äggen? Kan man bara utesluta dem också? Har ni provat? Eller göra gelatinägg?
Tack för superbra sida!
Karin

undervarttak 19 augusti, 2017 21:33 - Svara

Hej Karin

Ledsen för detta – vi har tyvärr skrivit fel, receptet är inte enligt AIP.

Magnus & Jenny