
Bröd på kokosmjöl
Så här gör du
- Vispa äggen tjockt och pösigt
- Smält kokosolja
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke
- Pensla en brödform med lite av den smälta kokosoljan, strö i frön
- Blanda ner mjölet i äggsmeten och rör sen i kokosoljan
- Blanda väl och fördela smeten i formen, strö över lite mer frön
- Grädda på 175° i 25 minuter (kontrollera med provsticka)
- Låt svalna lite i formen, lossa med en stekspade i kanterna och stjälp upp på galler
Låt brödet kallna innan det skärs i skivor.
Tips – Det gå också utmärkt att rosta detta bröd.
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus baka Paleo paleorecept recept glutenfri glutenfritt
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se
Malin 7 december, 2014 08:46 -
Tips: gjorde detta i en lite större form, så att det blir ganska tunt. Så kan man skära i fyrkanter, dela och använda som hamburgerbröd 😀
undervarttak 7 december, 2014 16:26 -
Hej Malin
Vad bra, stort tack för tipset!
Magnus & Jenny
Sirkku Mannegren 4 oktober, 2015 10:07 -
Bakade detta imorse, riktigt gott! Inte dumt med kokta äggskivor o havssalt på, eftersom jag saknar Kalles kaviar…
undervarttak 20 oktober, 2015 19:44 -
Roligt att höra Sirkku, tack!
Magnus & Jenny
Malin Norberg 30 oktober, 2015 21:17 -
Hej! Detta recept ser intressant ut, undrar om man kan ersätta havssaltet med flingsalt eller vanligt salt eller inget salt alls?
undervarttak 6 november, 2015 09:41 -
Hej Malin
Ja det kan man, men vill man hålla sig inom Paleo så bör man använda Havssalt eller Himalayasalt.
Magnus & Jenny
Nadja 2 september, 2017 17:26 -
Hej!
Undrar hur jag gör om jag vill trippla satsen.
Hur länge, var och på vilka grader ska jag ställa ugnen?
Tack för en riktigt bra sida, vi nyttjar den ofta här.
Mvh
undervarttak 5 september, 2017 15:59 -
Hej Nadja
Tack snälla för dina fina ord om vår sida!
Vi har aldrig tripplat receptet men vårt tips är att dela upp det i tre satser så att form och ugnstemperatur blir samma.
Magnus & Jenny
Gerd 2 februari, 2019 20:23 -
Jag ska nu baka detta brödet igen men ska fördubbla receptet för att få ett högre bröd som jag t ex kan rosta. Håller med Sirkku om att det är väldigt gott med kokt a äggskivor på. Och jag brer brödet med majonnäs, jättegott!
undervarttak 5 februari, 2019 16:11 -
Tack snälla Gerd, så roligt att höra!
Magnus & Jenny
Fredrik 21 september, 2020 19:01 -
Hejsan! Nu har jag bakat detta bröd 2 gånger och det är såååå gott! Men trots att jag har i bakpulver blir det jätteplatt(det reser inte alls under gräddningen)
VAD GÖR JAG FÖR FEL!?
undervarttak 23 september, 2020 11:12 -
Hej Fredrik
Tack, så roligt att du tycker om brödet! När man bakar Paleo så går det inte att jämföra med bröd som innehåller t.ex. gluten, jäst och liknande. Nu vet vi inte precis vad du menar med jätteplatt, men nej – det blir inte högt.
Magnus & Jenny
Ia Wärnfeldt 19 november, 2020 17:08 -
Hej
Tack för er kunskap och information om att äta och leva Paleo. Det har gett mig mycket god inspiration i flera år. Jag har bakat det här brödet och det blir väldigt platt som nån mer här var inne på. Jag är väl medveten om att glutenfritt bröd inte blir lika högt. Min fråga är : Vilken storlek på brödform använder ni?
Jag använde nog en för stor och därför blir brödet ca 3-4 cm högt. Jag kunde inte rosta det.
Mvh Ia
undervarttak 22 november, 2020 09:27 -
Hej Ia
Tack snälla för dina fina ord, så glada vi blir!
Precis som du skriver så blir inte glutenfritt bröd så högt och detta bröd, som du ser på bilden blir inte ungefär som du beskriver – omkring 4 cm högt. Måtten är ca 10*20 cm.
Om det är just rosta brödet som du önskar kan vi tipsa om https://www.paleoskafferiet.se/formfranska/ som är ännu bättre för detta ändamål.
Magnus & Jenny