Enkel Paleo Frittata

Ingredienser

Enkel Paleo Frittata

Receptet är för 4 personer

8 st   
1 st   
1 st   
0,5 st   
2 paket   
1 bukett   

Äggstanning

8 st   
0,5 dl   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   

Animaliskt fett, ghee eller kokosolja att steka i.

Använd en stekpanna som du även kan ha i ugnen.

Husgeråd

Allergiinformation: Receptet innehåller ägg.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore, Gröna gårdar och Bagaren & Kocken.

Enkel Paleo Frittata

Frittata är något som både är enkelt, gott och mättande. Du kan också variera innehållet beroende på vad du har hemma, rester från gårdagens middag är perfekt att blanda ner. Lite kyckling, köttfärs eller varför inte göra den helt vegetarisk.

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Skiva champinjonerna
  • Rensa och strimla paprikan
  • Skala och hacka löken
  • Skär broccolin i mindre buketter
  • Rensa och finhacka chilin
  • Ta fram en bra stekpanna som du även kan ha i ugnen
  • Smält t.ex. lite ghee i stekpannan
  • Börja med att bryna champinjonerna och löken lite lätt
  • Klipp ner baconet med champinjonerna och löken, rör om
  • Blanda ner broccolin, paprikan och chilin
  • Låt bryna ihop lite lätt
  • Knäck äggen i en stor bunke
  • Häll i kokosmjölken
  • Smaka av med lite persilja och svartpeppar (ev. lite salt men det behövs inte om du använder bacon i din Frittata)
  • Vispa samman äggstanningen
  • Häll äggstanningen över röran i stekpannan
  • Låt Frittatan lagas någon minut på spisen
  • Sätt in stekpannan med Frittatan mitt i ugnen
  • Grädda i 15 minuter
  • Efter 15 minuter höjer du värmen till max på ugnen och låter Frittatan så kvar ca 5 minuter, tills den reser sig snyggt

Paleofritatta
Ta ut Frittatan ur ugnen och Njut, ät Frittatan som den är eller tillsammans med en härlig grönsallad.

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se, Gröna gårdar och husgeråden till Bagaren & Kocken

 

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak