
Enkel Paleo Frittata
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader
- Skiva champinjonerna
- Rensa och strimla paprikan
- Skala och hacka löken
- Skär broccolin i mindre buketter
- Rensa och finhacka chilin
- Ta fram en bra stekpanna som du även kan ha i ugnen
- Smält t.ex. lite ghee i stekpannan
- Börja med att bryna champinjonerna och löken lite lätt
- Klipp ner baconet med champinjonerna och löken, rör om
- Blanda ner broccolin, paprikan och chilin
- Låt bryna ihop lite lätt
- Knäck äggen i en stor bunke
- Häll i kokosmjölken
- Smaka av med lite persilja och svartpeppar (ev. lite salt men det behövs inte om du använder bacon i din Frittata)
- Vispa samman äggstanningen
- Häll äggstanningen över röran i stekpannan
- Låt Frittatan lagas någon minut på spisen
- Sätt in stekpannan med Frittatan mitt i ugnen
- Grädda i 15 minuter
- Efter 15 minuter höjer du värmen till max på ugnen och låter Frittatan så kvar ca 5 minuter, tills den reser sig snyggt
Ta ut Frittatan ur ugnen och Njut, ät Frittatan som den är eller tillsammans med en härlig grönsallad.
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus paleofrittata fritatta recept mejerifritt
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se
Jenny 25 september, 2014 20:52 -
Väldigt god! Kommer göras fler gånger, alla i familjen gilla det.
undervarttak 25 september, 2014 21:10 -
Härligt att höra Jenny!
Magnus & Jenny
Hanna 8 februari, 2015 20:11 -
Hej! Jag har försökt hitta bacon UTAN e-ämnen men det verkar omöjligt, finns i alla! Vart köper ni er bacon? För jag antar att e ämnen inte är ok enligt paleo. Tack för bästa bloggen! / Hanna
undervarttak 12 februari, 2015 09:53 -
Hej Hanna
Det är väldigt svårt att hitta bacon i en “vanlig” butik som är helt fri från tillsatser, leta efter en ekologisk som innehåller så lite tillsatser som möjligt. Ett väldigt bra tips är att söka efter Gårdsbutiker i sin närhet, många av dem har fantastiska varor och det är inte omöjligt att hitta fint bacon.
Magnus & Jenny
L8 17 december, 2015 12:35 -
Smarrigt.. Hantverkarna som var här under tillagningen av rätten tittade väldigt på stekpannan och sen då maten stod i ugnen. =)
undervarttak 18 december, 2015 09:08 -
Tack! Vad roligt att man även kan underhålla hantverkarna med matlagning 🙂
Magnus & Jenny