Vispad kokosmjölk/grädde

Ingredienser

Vispad kokosmjölk/grädde

500 ml   
Efter tycke & smak   

Vid AIP, tänk på mängden vaniljpulver.

Husgeråd

  
  
  
  

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och Bagaren & Kocken.

Vispad kokosmjölk

Att vispa kokosmjölk kan vara svårt men här är ett knep som lyckas varje gång!

Hemligheten är att ALLT måste vara KALLT!

Så här gör du

  • Ställ kokosmjölken som du ska vispa i frysen i 1 till 1,5 timme (OBS mjölken ska inte frysa till en klump utan bara bli riktigt kall) innan du vispar den
  • Ställ in skålen och visparna du ska använda i kylskåpet samtidigt
  • När kokosmjölken blir kall så skiljer sig vattnet från grädden i kokosmjölken och det är enbart grädden du ska använda
  • Ta ut kokosmjölken ur frysen, OBS skaka den inte
  • Klipp upp förpackningen och ös över den tjocka och krämiga kokosgrädden i den kalla skålen. Du märker när du når vattnet, då blir färgen gråaktig, detta ska du INTE använda (spara till t.ex. brödbak eller liknande)
  • Vispa nu kokosgrädden härligt fluffig
  • Smaksätt eventuellt med lite äkta vanilj

Vispad kokosgrädde1

Lycka till och njut av god vispad kokosmjölk.

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och husgeråd till Bagaren & Kocken

 

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak