Ingredienser

Mjuk hallonkaka

Receptet är för 1 kaka

6 st ägg
3 msk kokossocker
(alt. 3 msk honung)
1,25 dl kokosmjöl
1,25 dl kokosolja
0,5 tsk äkta vaniljpulver
1 tsk mald kardemumma
1 tsk bakpulver
225 gram hallon

Man kan byta ut kokossockret mot samma mängd honung.

Man kan använda frysta eller färska hallon.

Enligt Livsmedelsverket bör man koka importerade frysta hallon en minut innan de äts.

Mjuk hallonkaka med smak av kardemumma

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Blanda ner kokosmjöl, ägg, kokosolja, kokossocker (alt. honung), vaniljpulver, kardemumma och bakpulver i en stor bunke
  • Vispa med elvisp till en slät smet
  • Blanda ner de frusna hallonen
  • Häll ner smeten i en springform
  • Grädda i ugnen i 30 minuter, kontrollera med provsticka
  • Ta ut kakan och låt den svalna

 
Servera gärna Mjuk hallonkaka med en klick vispad kokosmjölk.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus fika baka Paleo recept
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Helena Nee 26 september, 2020 07:28 - Svara

Vissa av ingredienserna är dolda, hur gör jag för att få det kompletta receptet?

undervarttak 27 september, 2020 12:03 - Svara

Hej Helena

Vi är lite osäkra på vad du menar med att ingredienser skulle vara dolda? Och att receptet inte skulle vara komplett? Kan det vara så att du behöver klicka på knappen “Läs mer” som sannolikt är längst ner på beskrivningen?

Magnus & Jenny

Helena 11 oktober, 2020 11:08 - Svara

Hej,
Jag hade visst fel webbläsare så namnet på ingredienserna föll bort Nu ska här bakas 🙂

undervarttak 11 oktober, 2020 16:10 - Svara

Fint att allt ordnade sig Helena!

Och lycka till med bakandet.

Magnus & Jenny