Ingredienser

Raw Chokladtryffeltårta med en touch av lakrits

Receptet är för 8-10 personer

Botten
12 st dadlar
1 dl riven kokos
0,5 dl solroskärnor
0,5 dl pumpakärnor
1 tsk lakritspulver

Vi har valt att göra en nötfri botten men man kan givetvis byta ut kokosen mot t.ex. mandel, cashewnötter eller någon annan favorit nöt

Fyllning
4 st mogna avokado
80 g kokosolja
5-6 msk honung
1,3 dl raw kakao
2 krm äkta vaniljpulver

Vi använde en springform som var 20 cm i diameter

Servera med färska bär

Raw Chokladtryffeltårta

Raw Chokladtryffeltårta

Så här gör du

Botten

  • Kärna ur dadlarna och lägg i en matberedare med knivblad
  • Mät upp kokos, solroskärnor och pumpakärnor och häll ner med dadlarna
  • Tillsätt lakritspulver
  • Mixa till en kladdig deg
  • Förse botten på en springform, med löstagbara kanter, med bakplåtspapper
  • Tryck ut degen till ett jämt lager i botten på springformen
  • Ställ in formen i frysen

Raw Chokladtryffeltårta 1

Fyllning

  • Dela, kärna ur och avlägsna skalet från avokadon
  • Lägg avokadon i en större mixerkanna
  • Tillsätt kokosolja, honung, raw kakao och äkta vaniljpulver
  • Mixa samman till en slät smet med hjälp av en stavmixer
  • Ta ut tårtbotten från frysen
  • Bred fyllningen över botten
  • Sätt folie över formen och ställ in i frysen

Raw Chokladtryffeltårta 4

Tårtan går utmärkt att göra flera dagar före det är dags att bjuda på den. Ta upp den någon timme innan den ska serveras så att den hinner tina.
 
Servera tårtan tillsammans med färska jordgubbar, hallon, blåbär eller något annat favorit bär. Om du gör den samma dag så låt den stå ca en timme i frysen innan du ska servera den.

Raw Chokladtryffeltårta 3

Duka upp och Njut av en Raw Chokladtryffeltårta! Testa gärna också någon utav våra andra härliga tårtor som du hittar här i Paleoskafferiet.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus paleorecept recept tårta choklad tryffel lakrits
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Iréne 16 juli, 2015 09:48 - Svara

Hej!
Många av era recept är mycket tilltalande och fantastiskt goda. Den här tårtan har jag bakat två gånger den här veckan och bjudit olika sällskap på. Alla har gett mycket positiv respons så den här tårtan är redan en av mina favoriter.
Hälsningar,
Iréne

undervarttak 18 juli, 2015 11:31 - Svara

Vad roligt att höra Iréne, tack snälla!

Magnus & Jenny

Anna 27 juli, 2015 19:54 - Svara

Hej!
Tårtan ser fantastiskt god ut! Jag undrar om ni använder kokosolja med smak eller utan?
Hälsningar Anna

undervarttak 30 juli, 2015 11:44 - Svara

Hej Anna

Tack, ja den är riktigt smarrig! Vi använder vanlig kokosolja (alltså med smak).

Magnus & Jenny

Ammi 4 augusti, 2015 21:29 - Svara

Kan man använda annat än avokado, är allergisk.?
Ni har så mycket bra på era sidor. Min uppslagsbok nästan varje dag☺️

undervarttak 7 augusti, 2015 08:57 - Svara

Tack för dina fina ord om vår sida Ammi!

Det blir en helt annan tårta då… Vi har tyvärr inga bra tips just nu.

Magnus & Jenny

B 7 augusti, 2015 22:20 - Svara

Så god! Tack för receptet. Man skulle även kunna göra bara fyllningen och äta som chokladmousse

undervarttak 9 augusti, 2015 20:05 - Svara

Tack Beeno, ja absolut – hur smarrigt som helst!

Magnus & Jenny

Annicka 11 augusti, 2015 12:28 - Svara

Tips på något annat än daddlar i botten?

undervarttak 11 augusti, 2015 18:19 - Svara

Hej Annica

I just detta recept så är det dadlar, vi har inte provat med något annat. Men det är bara att experimentera :)

Magnus & Jenny

Pernilla 21 augusti, 2015 15:13 - Svara

Hej,
Jag hittar inte raw kakao, kan man använda kung markattas vanliga kakao istället?

undervarttak 6 september, 2015 10:06 - Svara

Hej Pernilla

Det går bra.

Magnus & jenny

Nina 9 januari, 2016 13:25 - Svara

Den här tårtan är en favorit. Det är väldigt tacksamt att bjuda även barn på tårtan. Ibland har vi bytt ut avokadon mot banan.

undervarttak 11 januari, 2016 12:32 - Svara

Så underbart att höra Nina, tack snälla!

Magnus & Jenny

Martin 28 januari, 2016 14:53 - Svara

Hej,

Ni har många bra recept på er hemsida.

Funderar dock angående lakrits, som hör till kategorin baljväxter. Hur kommer det sig att ni tycker lakrits är paleo?

Mvh
Martin

undervarttak 30 januari, 2016 19:32 - Svara

Hej Martin

Tack, vad roligt att du uppskattar våra recept.

När man går in på specifika “produkter” så kan det ibland bli gråzoner, lakritspulver kommer från en rot vilket är helt ok och det är från en fröväxt vilket är helt ok men den ligger under familjen ärtväxter vilket skulle göra den tveksam – man får helt enkelt bilda sig en egen uppfattning om var man önskar dra sin gräns.

Magnus & Jenny

Cattis 15 februari, 2016 15:08 - Svara

Hej!
Ska ha kalas i helgen och i vårt sällskap finns allergier mot mjölk, ägg, gluten, nötter och socker! Inte det lättaste men snubblade in på er sida och hittade det här spännande receptet som jag tänker testa. Ser ju underbart gott ut däremot är jag inte något stort fan av lakrits. Skulle jag kunna byta ut det mot kakao istället (såg att receptet för övrigt liknar det för er jordgubbstårta. Vilken mängd i så fall?
Mvh Cattis

undervarttak 15 februari, 2016 17:05 - Svara

Hej Cattis

Tack. Ja, denna tårta är fantastiskt god! Om du önskar byta till kakao så använd samma mängd som i Jordgubbstårtan – 2 msk raw kakao.

Hoppas att ni får ett fint kalas.

Magnus & Jenny

Sara 24 mars, 2016 22:52 - Svara

Supergod! Bjöd familjen på den o de funderade vad som var i den (kvarg?) för att få den så krämig… de blev mkt förvånade när avokadon avslöjades… Tack för så goda o lättlagade recept!

undervarttak 25 mars, 2016 13:24 - Svara

Vad roligt att höra Sara, tack snälla!

Magnus & Jenny

Carina 9 december, 2016 18:53 - Svara

Hej! Har bara ögonkakao hemma. Går det lika bra?

undervarttak 9 december, 2016 23:22 - Svara

Hej Carina

Det går troligen bra. Vi använder raw kakao på grund av kvalitén och att det är Paleo :)

Magnus & Jenny

Carina 12 december, 2016 13:40 - Svara

Hej! Jag gjorde den med ögonkakao och den blev jättegod! Tusen tack för ett underbart smaskigt och nyttigt recept!
Mvh Carina

undervarttak 15 december, 2016 16:54 - Svara

Underbart att höra Carina, tack!

Magnus & Jenny

Elida 9 januari, 2017 18:30 - Svara

Fantastisk god tårtasom jag bjöd på mina gäster på nyårsafton

undervarttak 9 januari, 2017 19:51 - Svara

Hej Elida

Så roligt att höra, tack snälla!

Magnus & Jenny

Carola 26 januari, 2017 12:25 - Svara

Hej denna är helt underbar. Har gjort den lite mer aipvänlig bara gjort botten på dadlar, cocosflingor, o cocosolja sen enligt ert recept men då bytt ut till carobpulver. Blev oxå väldigt god. Tack för många bra recept.

undervarttak 30 januari, 2017 14:34 - Svara

Hej Carola

Perfekt när man kan justera recept och få dem som man önskar. Roligt att du tycker om våra recept, stort tack!

Magnus & Jenny

Anna 26 maj, 2017 02:24 - Svara

Hej !
Är dessvärre inget fan av lakrits.Undrar om det kan bytas mot vanilj,

undervarttak 29 maj, 2017 13:38 - Svara

Hej Anna

Man kan utesluta lakrits helt, fast vanilj och choklad fungerar fint ihop så det blir nog bra också.

Magnus & Jenny

Sofia 6 november, 2017 23:43 - Svara

Hej,

Om man inte vill anv så mkt sött o helst bara dadlar o inte honung el agave- kan det fungera o i så fall hur? Bär el banan kanske? Mvh

undervarttak 7 november, 2017 00:30 - Svara

Hej Sofia

Du får experimentera och testa dig fram till de smaker som passar just dig. Bara att provlaga.

Magnus & Jenny