Ingredienser

Saftig Chokladkaka med mandelkross

1 kaka, 10-12 bitar

Saftig Chokladkaka med mandelkross

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Vispa samman ägg och honung pösigt i en bunke
  • Smält kokosoljan
  • Vispa ner den smälta kokosoljan i äggsmeten
  • Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i smeten
  • Mosa bananerna med en gaffel och rör ner i smeten
  • Häll smeten i en springform, om du önskar lägga kakan på ett annat fat när den är klar, spänn fast bakplåtspapper i botten på formen
  • Tryck ner hallon i kakan
  • Strö hackad mandel över kakan
  • Grädda mitt i ugnen i 35-40 minuter, känn med provsticka om den är klar, ska ej vara kladdig
  • Låt kakan svalna
  • Ät och Njut!

 
Avnjut din kaka precis som den är eller tillsammans med lite vispad kokosmjök/kokosgrädde smaksatt med äkta vanilj.
 
Sätter någon på kaffet? Fikat är klart!
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo paleorecept Sverige baka
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Jennie 6 februari, 2016 15:42 - Svara

Hej.
Min stackars dotter tål inte kakao

Jennie 6 februari, 2016 15:44 - Svara

Verkar som att inte hela inlägget syns? Min fråga var: har ni nått förslag på annan smaksättning än kakao i denna kaka?

undervarttak 7 februari, 2016 10:22 - Svara

Hej Jennie

Det är bara att utesluta kakao så blir det en banankaka med hallon – jättesmaskigt det också!

Magnus & Jenny

Zanne Petersen 20 februari, 2016 11:40 - Svara

Jag blev jättesvullen i magen av denna

undervarttak 24 februari, 2016 20:34 - Svara

Hej Zanne

Vad tråkigt, då bör du undvika denna kakan.

Magnus & Jenny

Linda 21 februari, 2016 20:54 - Svara

Jättegod! Ska dock sägas att jag bytte ut kokosmjöl mot dinkel (inte paleo) och qionoamjöl. Inga hallon men lite vit choklad som låg och skräpade i skafferiet. Tack för en toppenblogg!

undervarttak 24 februari, 2016 20:32 - Svara

Hej Linda

Vad härligt när man kan anpassa recept efter det man har hemma. Tack snälla för dina fina ord!

Magnus & Jenny

Anna 1 mars, 2016 13:24 - Svara

Denna var bara såååååååå God. Inte torr utan mjuk o fin. Serverade kokosnötter till. MUMS :-). Ni har många suveräna recept i er blogg, Tack!

Anna 1 mars, 2016 13:26 - Svara

Kokosgrädde skulle det stå :-).

undervarttak 2 mars, 2016 11:00 - Svara

Underbart att höra Anna, tack snälla!

Magnus & Jenny

Paola johansson 2 juni, 2016 22:27 - Svara

Min favorit

undervarttak 7 juni, 2016 18:01 - Svara

Vad roligt att höra Paola, tack snälla!

Magnus & Jenny

Emma 24 oktober, 2016 17:05 - Svara

Det här kan vara den godaste kaka ja ätit!! Stort tack för receptet!!

undervarttak 24 oktober, 2016 17:38 - Svara

Så underbart att höra Emma! Tack snälla!

Magnus & Jenny

Lisa 20 januari, 2018 20:22 - Svara

Tror ni man kan göra dubbel sats och grädda i en liten långpanna?

undervarttak 23 januari, 2018 17:24 - Svara

Hej Lisa

Det fungerar säkert fint, håll koll på tiden bara – kanske den inte överensstämmer med originalreceptet då.

Magnus & Jenny