
Saltrostade Cashewnötter
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader
- Mät upp vatten och himalayasalt alt. havssalt i en kastrull
- Koka upp
- Mät upp cashewnötterna och häll ner i det kokande vattnet
- Låt koka i 5 minuter
- Häll av vattnet
- Sprid ut Cashewnötterna på en plåt
- Rosta i övre delen av ugnen i 8 minuter
- Rör om
- Rosta ytterligare i 8 minuter
- Stäng av värmen och ställ luckan på glänt med hjälp av t.ex. en smörkniv, låt plåten stå kvar några minuter tills du ser att cashewnötterna blivit gyllene
- Ta ut plåten och låt svalna
Ät och Njut av underbart Saltrostade Cashewnötter som lördagsgodis eller ett gott tilltugg.
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo paleorecept Sverige paleoblogg recept
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
Daniel 1 juli, 2016 18:09 -
Kan man koka istället för att blötlägga för att bli av med fytinsyran?
undervarttak 9 juli, 2016 18:35 -
Hej Daniel
Nej det är inte samma sak.
Magnus & Jenny
Leyla 16 november, 2016 01:33 -
Om man redan blötlagt nötterna? Ska man koka dom i vatten då? Känns som dubbelt upp då?
undervarttak 16 november, 2016 09:32 -
Hej Leyla
Man kokar nötterna för att saltet ska “gå in” i dem.
Magnus & Jenny