Ingredienser

Saltrostade Cashewnötter

Ger 4 dl

Saltrostad cashewnötter

Saltrostade Cashewnötter

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Mät upp vatten och himalayasalt/havssalt i en kastrull
  • Koka upp
  • Mät upp cashewnötterna och häll ner i det kokande vattnet
  • Låt koka i 5 minuter
  • Häll av vattnet
  • Sprid ut Cashewnötterna på en plåt
  • Rosta i övre delen av ugnen i 8 minuter
  • Rör om
  • Rosta ytterligare i 8 minuter
  • Stäng av värmen och ställ luckan på glänt med hjälp av t.ex. en smörkniv, låt plåten stå kvar några minuter tills du ser att cashewnötterna blivit gyllene
  • Ta ut plåten och låt svalna

 
Ät och Njut av underbart Saltrostade Cashewnötter som lördagsgodis eller ett gott tilltugg.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo paleorecept Sverige paleoblogg recept
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Daniel 1 juli, 2016 18:09 - Svara

Kan man koka istället för att blötlägga för att bli av med fytinsyran?

undervarttak 9 juli, 2016 18:35 - Svara

Hej Daniel

Nej det är inte samma sak.

Magnus & Jenny

Leyla 16 november, 2016 01:33 - Svara

Om man redan blötlagt nötterna? Ska man koka dom i vatten då? Känns som dubbelt upp då?

undervarttak 16 november, 2016 09:32 - Svara

Hej Leyla

Man kokar nötterna för att saltet ska ”gå in” i dem.

Magnus & Jenny