Saltrostade Cashewnötter

Ingredienser

Saltrostade Cashewnötter

Ger 4 dl

Tillagningstid:

25 minuter

3 dl   
1 msk   
4 dl   

Husgeråd

Allergiinformation: Receptet innehåller cashewnötter.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och Bagaren & Kocken.

Saltrostade Cashewnötter

Gör ditt eget goda tilltugg till fredagsmyset, lördagsgodiset eller festen, dessa saltrostade cashewnötter är försvinnande goda!

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Mät upp vatten och havssalt i en kastrull
  • Koka upp
  • Mät upp cashewnötterna och häll ner i det kokande vattnet
  • Låt koka i 5 minuter
  • Häll av vattnet
  • Sprid ut Cashewnötterna på en plåt
  • Rosta i övre delen av ugnen i 7-8 minuter
  • Rör om
  • Rosta ytterligare i 7-8 minuter
  • Stäng av värmen och ställ luckan på glänt med hjälp av t.ex. en smörkniv, låt plåten stå kvar några minuter tills du ser att cashewnötterna blivit gyllene
  • Ta ut plåten och låt svalna

Ät och Njut av underbart Saltrostade Cashewnötter som lördagsgodis eller ett gott tilltugg.

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

 

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak