
Äppelpannkaka med kanel och mandel
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader
- Knäck äggen i en bunke
- Dela och lägg i bananen
- Tillsätt önskad mängd kanel (ca 2 tsk)
- Klicka ner kokosoljan
- Kör med stavmixer tills det blandat sig väl
- Häll i en ugnssäker form
- Skala och klyfta äpplet
- Fördela äppelklyftorna över pannkakan
- Strö över lite kanel, kokossocker (kan uteslutas!) och hyvlad/hackad mandel
- Grädda i ugnen i 20-30 minuter (beroende på vilken form du har)
Ät och Njut! Om du vill ha det extra lyxigt kan du med fördel servera Pannkakan med Vispad kokosmjölk smaksatt med lite äkta vaniljpulver .
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo paleorecept recept äpplepannkaka äpple
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se
anna 12 juli, 2014 16:29 -
Hej!
Älskar er sida. I detta recept, känner man smaken av banan mycket?
undervarttak 13 juli, 2014 17:12 -
Hej Anna
Tack snälla, vad glada vi blir! Vi tycker inte att smaken av banan känns över huvud taget, du kan lugnt prova denna utan att oroa dig över någon banansmak.
Magnus 6 Jenny
Dorotea 24 juli, 2014 19:47 -
Hej! Älskar alla era recept men ser att ni använder mycket hyvlad mandel, vart finns den att köpa? Eller hur hyvlar man enklast hemma själv
undervarttak 27 juli, 2014 10:09 -
Hej Dorotea
Tack, vad roligt att höra!
Vi köper vår hyvlade mandel, finns oftast på ”bakavdelningen”.
Magnus & Jenny
Sussie 1 augusti, 2014 14:51 -
Det här låter ju gudomligt gott; äppelpaj till lunch liksom!
Jag undrar dock om det går lika bra med olivolja istället för kokosolja, om man inte har det senare hemma?
Tack för en fin blogg!
undervarttak 4 augusti, 2014 10:53 -
Hej Sussie
Tack! Ja visst är det härligt!
Är lite tveksam, Äppelpannkakan kanske kan ta smak av olivoljan… Men det är alltid värt att prova.
Magnus & Jenny
Martina Hjalmarsson 10 augusti, 2014 14:09 -
Måste bara berömma er för er nya, fina och väldigt användbara hemsida!! Äppelkakan var ljuvlig! Bakade den på årets första äpplen från den egna trädgården.
undervarttak 11 augusti, 2014 12:35 -
Tack snälla Martina!
Vad härligt att baka på egna äpplen, låter ljuvligt.
Magnus & Jenny
Jacob 13 oktober, 2014 11:13 -
En fråga. Varför har ni banan i, är det för konsistens eller för smak?
Om det är för konsistens vad kan jag enklast ersätta den med?
Finner ofta banan i det som ser läskande ut vilket är ett problem för mig.
undervarttak 13 oktober, 2014 18:55 -
Hej Jacob
Ja, både konsistens och smak. Vi gissar att du kan ersätta den med kokosmjöl, kanske 1 msk (och ev. ett extra ägg…). Bara att prova och se hur det blir
Hälsningar
Magnus & Jenny
Gunilla 20 april, 2016 17:04 -
Den här är jätte god!
undervarttak 22 april, 2016 08:58 -
Tack snälla Gunilla!
Magnus & Jenny
Anna 21 april, 2016 08:21 -
Ååhhhhhhhhh Tack för detta underbara recept
undervarttak 22 april, 2016 08:59 -
Tack Anna, härligt att du tycker om kakan!
Magnus & Jenny