Ingredienser

Äppelpannkaka

Receptet är för 3-4 personer

Pannkakssmet
6 st ägg
1 st banan
1-2 msk kokosolja
Efter tycke & smak kanel
1 nypa havssalt
På pannkakan
1 st äpple
Efter tycke & smak kanel
Efter tycke & smak kokossocker (kan uteslutas!)
Efter tycke & smak hyvlad/hackad mandel
Tips!

Vid nötallergi byt ut mandeln mot riven kokos.

Äppelpannkaka

Äppelpannkaka med kanel och mandel

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Knäck äggen i en bunke
  • Dela och lägg i bananen
  • Tillsätt önskad mängd kanel (ca 2 tsk)
  • Klicka ner kokosoljan
  • Kör med stavmixer tills det blandat sig väl
  • Häll i en ugnssäker form
  • Skala och klyfta äpplet
  • Fördela äppelklyftorna över pannkakan
  • Strö över lite kanel, kokossocker (kan uteslutas!) och hyvlad/hackad mandel
  • Grädda i ugnen i 20-30 minuter (beroende på vilken form du har)

 
Ät och Njut! Om du vill ha det extra lyxigt kan du med fördel servera Pannkakan med Vispad kokosmjölk smaksatt med lite äkta vaniljpulver .
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo paleorecept recept äpplepannkaka äpple
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

anna 12 juli, 2014 16:29 - Svara

Hej!

Älskar er sida. I detta recept, känner man smaken av banan mycket?

undervarttak 13 juli, 2014 17:12 - Svara

Hej Anna

Tack snälla, vad glada vi blir! Vi tycker inte att smaken av banan känns över huvud taget, du kan lugnt prova denna utan att oroa dig över någon banansmak.

Magnus 6 Jenny

Dorotea 24 juli, 2014 19:47 - Svara

Hej! Älskar alla era recept men ser att ni använder mycket hyvlad mandel, vart finns den att köpa? Eller hur hyvlar man enklast hemma själv :)

undervarttak 27 juli, 2014 10:09 - Svara

Hej Dorotea

Tack, vad roligt att höra!

Vi köper vår hyvlade mandel, finns oftast på ”bakavdelningen”.

Magnus & Jenny

Sussie 1 augusti, 2014 14:51 - Svara

Det här låter ju gudomligt gott; äppelpaj till lunch liksom! ;)
Jag undrar dock om det går lika bra med olivolja istället för kokosolja, om man inte har det senare hemma?
Tack för en fin blogg!

undervarttak 4 augusti, 2014 10:53 - Svara

Hej Sussie

Tack! Ja visst är det härligt!

Är lite tveksam, Äppelpannkakan kanske kan ta smak av olivoljan… Men det är alltid värt att prova.

Magnus & Jenny

Martina Hjalmarsson 10 augusti, 2014 14:09 - Svara

Måste bara berömma er för er nya, fina och väldigt användbara hemsida!! Äppelkakan var ljuvlig! Bakade den på årets första äpplen från den egna trädgården.

undervarttak 11 augusti, 2014 12:35 - Svara

Tack snälla Martina!

Vad härligt att baka på egna äpplen, låter ljuvligt.

Magnus & Jenny

Jacob 13 oktober, 2014 11:13 - Svara

En fråga. Varför har ni banan i, är det för konsistens eller för smak?
Om det är för konsistens vad kan jag enklast ersätta den med?
Finner ofta banan i det som ser läskande ut vilket är ett problem för mig.

undervarttak 13 oktober, 2014 18:55 - Svara

Hej Jacob

Ja, både konsistens och smak. Vi gissar att du kan ersätta den med kokosmjöl, kanske 1 msk (och ev. ett extra ägg…). Bara att prova och se hur det blir :)

Hälsningar
Magnus & Jenny

Gunilla 20 april, 2016 17:04 - Svara

Den här är jätte god!

Anna 21 april, 2016 08:21 - Svara

Ååhhhhhhhhh Tack för detta underbara recept

undervarttak 22 april, 2016 08:59 - Svara

Tack Anna, härligt att du tycker om kakan!

Magnus & Jenny